Kokia tu daržovė?

Kokia tu daržovė?


Ar jau prisiskaitėte įvairiausių 2024 metų horoskopų? Galbūt jais patikėjote, apsidžiaugėte ar susierzinote? Mes siūlome tiesiog neįpareigojamai pasilinksminti. Gal atrasite panašumų?


Marija Naudžiūnienė


Avinas (kovo 21–balandžio 19 d.): ryškus afrodiziakiškomis savybėmis apdovanotas „meilės obuolys“

Avinas – ugnies ženklas. Šio ženklo atstovai nemėgsta ko nors ilgai laukti, jie trokšta veikti ir kiekvieną naują veiklą pradeda atiduodami visas savo jėgas. Po Avino ženklu gimęs žmogus ryškus, ugningas ir įvairialypis, todėl dažnai lyginamas su iš Amerikos atkeliavusiu „meilės obuoliu“ pomidoru, kuriam dar XVI amžiuje Europoje buvo priskirtos afrodiziako galios ir jis tapo viena iš labiausiai garbinamų daržovių. Sakoma, kad pomidoras tinka faktiškai bet kur ir papildo bet kurį patiekalą – lygiai taip pat, kaip Avinas prisitaiko ir papuošia bet kurią kompaniją.


Jautis (balandžio 20–gegužės 20 d.): žemiška ir niekur neskubanti cukinija

Niekur neskubantis ir užsispyręs Jaučio ženklo atstovas siekia iš gyvenimo paimti viską, ką geriausio ir maloniausio jis gali suteikti. Po Jaučio ženklu gimę žmonės kažkuo primena aguročius bei cukinijas: kaip ir švelnus, nelabai išraiškingas šių daržovių skonis, taip ir Jaučiai nėra labai ryškūs ir aktyvūs. Šios daržovės sugeba neskubėdamos ir besimėgaudamos lėtu vartymusi lysvėje kantriai laukti savo eilės ir neprieštarauja būti suvalgytos net ne paties augintojo, o jo giminaičių bei draugų. Jautukai taip pat visada džiaugiasi galėdami suteikti malonumą artimiems ar net mažai pažįstamiems žmonėms. Jaučio ženklo atstovai dažniausiai ir patys mėgsta aguročius bei cukinijas. Labiausiai jiems patinka keptos daržovės.

REKLAMA


Dvyniai (gegužės 21–birželio 20 d.): draugija besidžiaugiantys žirneliai

Draugiški ir komunikabilūs Dvyniai nemėgsta vienatvės, todėl netekti galimybės bendrauti jiems yra didžiausia nelaimė. Bene geriausias Dvynių bruožas – lengvas charakteris ir gebėjimas nepavargti nuo nuolatinio buvimo tarp žmonių. Dvyniai panašūs į žirnelius ankštyse – jie visąlaik ne vieni. Dvynių ženklo atstovų charakterio dvilypumas yra ir žirnelių savybė: juk žirneliai yra ne tik daržovė, bet ir gėlė! Dekoratyviniai žirneliai dar ir nuostabiai žydi – jie tinka kuriant žaismingas puokštes.


Vėžys (birželio 21–liepos 22 d.): stabili šeimos daržovė bulvė

Vėžiai neįsivaizduoja gyvenimo be savo šeimos ir namų. Tai pats atsargiausias, uždariausias ir stabiliausias Zodiako ženklas. Tarp daržovių panašiomis savybėmis, be abejo, pasižymi bulvės. Kaip ir Vėžiai, jos visos skirtingos, tačiau dėl to ne mažiau skanios. Tai daržovės, kurių faktiškai visuomet yra kiekvienuose namuose. Jos, ko gero, yra dažniausia šeimos pietų daržovė.

REKLAMA


Liūtas (liepos 23–rugpjūčio 22 d.): dėmesį traukianti paprika

Liūtai mėgsta būti dėmesio centre ir puikuotis savo išmintimi bet kokioje draugijoje. Ir jie tikrai to verti, nes yra nepaprastai išradingi, dažnai geba tapti kompanijos siela! Po Liūto ženklu gimusių žmonių daržovė – spalvinga ir šventiška paprika. Savo spalvomis, formomis ir dekoratyviais krūmeliais paprikos neretai traukia visų dėmesį ir sulaukia pagyrimų. To paties trokšta ir Liūto ženklo atstovai.


Mergelė (rugpjūčio 23–rugsėjo 22 d.): paprasta, tačiau visiems reikalinga morka

Mergelės – švaros ir sveikatos puoselėtojos. Jų aplinkoje viskas turi būti savo vietose, tad bet kokia netvarka Mergelę trikdo. Tai pats konkrečiausias ir pedantiškiausias Zodiako ženklas. Mergelė asocijuojasi su morka – paprasta, tačiau be galo reikalinga daržove. Ką veikti su morkomis virtuvėje, visada aišku: jos tinka, galima sakyti, visur! Be to, morkos yra ir vitaminų šaltinis, stiprios sveikatos sergėtojos.


Svarstyklės (rugsėjo 23–spalio 22 d.): tikrų gurmanų pamėgtas smidras

Didžiosios estetės Svarstyklės gerai jaučiasi tik harmoningoje aplinkoje ir partnerio draugijoje – vienoms joms labai nyku… Rinkdamosi maistą Svarstyklės gana išrankios ir net lėkštėje ieško tobulos harmonijos, todėl niekada nevalgys bet ko! Tikrai ne kiekvieną dieną valgomi smidrai – Svarstyklių ženklo atstovų daržovė. Tikrąjį smidrų žavesį pajėgūs pajusti tik tikri gurmanai. Būtent tokie visose gyvenimo srityse yra ir po Svarstyklių ženklu gimę žmonės.



Skorpionas (spalio 23–lapkričio 21 d.): deginanti ir aštrių pojūčių suteikianti aitrioji paprika

Skorpionai panašūs į aitriąsias paprikas! Skorpiono ženklo atstovai tokie pat pavojingai aštrūs, mėgstantys stiprius pojūčius ir neatleidžiantys skriaudos. Jei gyvenime reikia sukrėtimų ar ugnies, tai aitriosios paprikos ir Skorpionai – jūsų paslaugoms! Iš aitriųjų paprikų dar ir trauktinę galima padaryti. Taip, nudegins stipriai, bet gali suteikti ir sveikatos, ir malonumo. Visai kaip po Skorpiono ženklu gimę žmonės... Tik dideliais kiekiais nei vienų, nei kitų vartoti nerekomenduojama.


Šaulys (lapkričio 22–gruodžio 21 d.): nuolat neatrastų žemių ieškanti keliauninkė saldžioji bulvė

Šauliai – optimistai, idealistai ir naujų potyrių ištroškę žmonės. Jie svajoja apkeliauti visą pasaulį, pažinti kuo įvairesnių kultūrų ir patirti ką nors nepaprasta. Jų daržovė – saldžioji bulvė (batatas), kilusi iš tropinio ir subtropinio klimato šalių. Spėjama, kad tikroji batatų tėvynė – Kolumbija, Meksika bei Peru. Na, o po pasaulį saldžiosios bulvės paplito tik atradus Ameriką, kai į Europą jų atsivežė ispanai. Šiltuose kraštuose batatai auga kaip savotiškos lianos, besidriekiančios žemės paviršiumi ir ties bambliais leidžiančios papildomas šaknis. Saldžiosios bulvės, kaip ir Šaulio ženklo atstovai, nuolat ieško neatrastų žemių ir naujų patirčių. Šių bulvių, kitaip nei mums įprastų, nepuola Kolorado vabalai bei kiti kenkėjai, jos atsparios ir bulvių ligoms. Atsparūs aplinkos poveikiui ir po Šaulio ženklu gimę žmonės.


Ožiaragis (gruodžio 22–sausio 19 d.): storaodis moliūgas švelniu vidumi

Neretai šiurkštūs ir tiesmukiški Ožiaragiai iš tiesų yra geros ir jautrios sielos žmonės. Jų išorė bei elgesys tikrai dažnai nesutampa su vidiniu pasauliu, švelniu charakteriu ir empatiškumu. Ožiaragiai primena moliūgą: didelė, sunki, storaodė ir po šiurkščiais lapais besislepianti daržovė iš tikrųjų yra nepaprastai gardi, švelnaus skonio, malonios konsistencijos ir patinka visiems, kurie atrado tą vidinį minkštimą…

REKLAMA


Vandenis (sausio 20–vasario 18 d.): gerąsias savybes net sunkiomis sąlygomis išsaugantis brokolis

Nevaržomą laisvę mėgstantys Vandenio ženklo atstovai, atrodo, niekada nekuria ilgalaikių planų, tačiau jie visada tiksliai žino, kokia kryptimi gyvenime juda. Kai kas net piktokai pašiepia Vandenių gebėjimą džiaugtis gyvenimu ir jų perdėtą prigimtinį draugiškumą, tačiau Vandeniams tai nė motais – jie tvirtai eina savo keliu. Vandeniai – tarsi brokoliai, kurie įvairiai apdoroti išsaugo savo gerąsias savybes, turi didžiulį potencialą, tačiau užauginti juos pavyksta tik patyrusiems daržininkams.


Žuvys (vasario 19–kovo 20 d.): paslaptingasis baklažanas

Žuvų ženklo atstovai – didžiausi mistikai, turintys nepaprastą intuiciją ir mėgstantys tyrinėti mūsų pasaulio paslaptis. Šie dažnai keistoki ir paslaptingi žmonės drauge yra ir patys jausmingiausi iš visų Zodiako ženklų atstovų. Po Žuvų ženklu gimę žmonės nemėgsta, kad kiti kapstytųsi po jų jausmus ir vidinį pasaulį, todėl labai atsargiai renkasi draugus, sunkiai užmezga naujus santykius. Baklažanai – tokie pat paslaptingi ir keisti, turintys nuo mistikos ir prietarų prasidėjusią istoriją. Iš Pietryčių Azijos, tropinių Indijos rajonų kilusiais baklažanais Europoje pirmieji susidomėjo graikai ir romėnai. Tačiau jie baklažanus vadino „beprotystės obuoliais“ ir manė, kad nuolat valgant baklažanus galima išprotėti... Be to, tai apgaulingos daržovės: juk baklažanus galima pagaminti taip, kad visi pagalvotų, kad tai grybai arba mėsa.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)