Derliaus gėrybėmis besimėgaujant: 3 lengvai paruošiamų patiekalų receptai

Derliaus gėrybėmis besimėgaujant: 3 lengvai paruošiamų patiekalų receptai

Rugsėjo pradžia – puikus metas mėgautis šviežio derliaus skanėstais: šviežiomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis. Nors, atrodo, užaugome jusdami saldžių lietuviškų pomidorų, traškių agurkų ar šviežutėlių bulvių skonį, jei idėjų pritrūktų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė siūlo...
Skani mokslo metų pradžia: 3 patiekalų idėjos vaikams

Skani mokslo metų pradžia: 3 patiekalų idėjos vaikams

Rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo bei žinių, bet ir maisto šventė, kurią, grįžus po iškilmių mokykloje, vaikams galima suruošti namų virtuvėje. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė ragina šeimas šią progą smagiai paminėti drauge ir...
Salotų gaminimo paslaptys: 4 itin paprasti padažų receptai

Salotų gaminimo paslaptys: 4 itin paprasti padažų receptai

Salotos – gaivus ir lengvas maistas, kai ir pačiam norisi būti lengvam. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė įsitikinusi: šio patiekalo skonį ir pagerinti, ir sugadinti gali padažas. Tad ji dalijasi salotų gaminimo paslaptimis bei keturiais paprastais padažų...
Uostamiesčio burgerių inžinieriai atskleidžia klasikinio burgerio receptą

Uostamiesčio burgerių inžinieriai atskleidžia klasikinio burgerio receptą

„Burgeriai – nėra greito maisto produktai. Mes į juos žvelgiame kaip į patiekalą, kuris nuo jautienos brandinimo iki serviravimo lėkštėje bei papuošimų turi būti visapusiškai išpildytas. Burgeriui pagaminti reikia skirti ne mažiau dėmesio nei restorane ruošiamam steikui“, – teigia Vilniuje...
Puikiai derantys agurkas ir citrina: keli paprasti receptai

Puikiai derantys agurkas ir citrina: keli paprasti receptai

Sunku įsivaizduoti Lietuvą be agurkų, kurie aprūpina organizmą vandeniu, gydo saulės nudegimus, šalina toksinus, gerina virškinimą ir netgi lieknina. Ši daržovė itin dera su citrinomis, kurios taip pat pasižymi dešimtimis sveikatai naudingų savybių. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė...
Indiška „Naan“ duonelė su česnakiniu sviestu (video)

Indiška „Naan“ duonelė su česnakiniu sviestu (video)

INGREDIENTAI: 500 g. miltų; 2 a.š. sausų mielių; 185 g. natūralaus jogurto; 2 v.š. aliejaus; 1,5 a.š. druskos; 1 a.š. cukraus; 60 ml. šilto vandens; 180 ml. šilto pieno; 8 skiltelės česnako; 4 v.š. sviesto; sauja šviežios kalendros....
Gaminkite su vaikais: 3 paprasti receptai skanesniam savaitgaliui

Gaminkite su vaikais: 3 paprasti receptai skanesniam savaitgaliui

Jeigu šį savaitgalį leidžiate namuose, galite ne tik nustebinti šeimos narius skaniais patiekalais, bet ir pakviesti juos prisijungti prie gaminimo proceso. „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi trimis savaitgaliui tinkančiais receptais, kuriuos gaminant darbo ras ir patys...
Valgomosios gėlės – artišokai

Valgomosios gėlės – artišokai

Nors maisto parduotuvėse lankomės rečiau, pro akis neprasprūsta gražuoliai artišokai. Jais prekiaujama jau ne vieną sezoną, tačiau Lietuvoje artišokai nepopuliarūs. Galbūt dėl to, kad žmonės jų nepažįsta. Kartą net teko išgirsti nusistebint: „Kokia čia gėlė ir kodėl ji padėta prie daržovių?“ Taigi,...
Raudonos spalvos vaisiai: kuo naudingi ir ką iš jų pagaminti?

Raudonos spalvos vaisiai: kuo naudingi ir ką iš jų pagaminti?

Daugiau daržovių ir vaisių: argi ne tokius pažadus sau davėme šį pavasarį? O štai raudonos spalvos vaisiai – puikus antioksidantas. „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi, kad tikra vitaminu bomba galima vadinti braškes, o taip pat kaip jas panaudoti gaminant sveikas...
Pomidorų padažas ir kečupas: kuo skiriasi ir kaip pasigaminti patiems?

Pomidorų padažas ir kečupas: kuo skiriasi ir kaip pasigaminti patiems?

Pomidorų padažo ko gero rasime kiekvieno tautiečio virtuvėje. Jį nesudėtingai galima pasigaminti patiems. Žinoma, padažas gali nebūti tokios intensyvios spalvos ir konsistencijos kaip pirktinis, visgi pamėginti verta. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė...
Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena...
Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Artėjant Velykoms tai gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad dalijamės trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį....
Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Avokadai jau keletą dešimtmečių karaliauja pasaulio virtuvėse. Juos renkasi sveiko maisto ieškotojai, vegetarai, gurmanai ir egzotikos mėgėjai. Šįkart apie tai, kad avokadai ypač tinka pusryčiams, nes gali pakeisti sumuštiniams naudojamą sviestą, be to, dera su daugeliu produktų....
Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Dažnai kalbame apie įvairių pieno rūšių skirtumus, poveikį sveikatą. O ar žinome, kada ir kaip jis atsirado ant mūsų stalo, kaip kito jo gamyba? Apie tai kalbėjomės su ilgamete Lietuvos nacionalinio kultūros centro etnologe, kelių knygų apie tradicinį maistą autore Nijole Marcinkevičiene....
Raugintos daržovės – ir skanu, ir sveika

Raugintos daržovės – ir skanu, ir sveika

Vienas sveikiausių daržovių konservavimo būdų yra nuo seno žinomas rauginimas. Raugintos daržovės ne tik išsaugo turimus vitaminus, bet ir rūgdamos pasipildo kitomis organizmui naudingomis medžiagomis – antioksidantais, gerosiomis bakterijomis. Be to, daržovių pasiraugti namuose galime kiekvienas...
Cukinijos: neįnoringos daržovės, tinkančios daugybei patiekalų

Cukinijos: neįnoringos daržovės, tinkančios daugybei patiekalų

Nedidelių jaunų cukinijų parduotuvėse galima rasti ištisus metus. Tačiau būtent vasarą prasideda cukinijų derlius mūsų daržuose. Dabar – geriausias jų laikas....
Laikas konservuoti: agurkų skonį praturtins citrina, o vyšnios tiks ne tik uogienei ir kompotui

Laikas konservuoti: agurkų skonį praturtins citrina, o vyšnios tiks ne tik uogienei ir kompotui

Vaisių ir daržovių skonis vasarą – pats ryškiausias. Todėl tikri virtuvės meistrai žino, kaip išsaugoti geriausius gastronominius vasaros prisiminimus. Būtent vasarą parduodama daugiausia konservavimui ir marinavimui skirtų prekių – įvairių dydžių stiklainių ir dangtelių, džiovyklių, koštuvų ir...
Prieš Velykas – sveika mityba: kuo naudingi grikiai?

Prieš Velykas – sveika mityba: kuo naudingi grikiai?

Laukdami Velykų norime sveikiau maitintis, atsisakyti kuriam laikui mėsos, numesti nors šiek tiek svorio, bet neprarasti būtinų mūsų organizmui medžiagų. Tad pats laikas prisiminti grikius....
Pusryčiai: kokia jų įtaka gerai nuotaikai ir savijautai?

Pusryčiai: kokia jų įtaka gerai nuotaikai ir savijautai?

„Daugelis iš mūsų dieną pradedame nuo pusryčių. Požiūris į pirmąjį dienos maistą atsispindi kiekvienoje kasdienio gyvenimo detalėje, įskaitant ir darbą. Sveikais pusryčiais ir pozityviu nusiteikimu tarsi siunčiame sau patiems žinutę, kad gerbiame savo kūną, rūpinamės sveikata ir nusipelnėme...
Šešios mėsainių tendencijos: ką mėgsta lietuviai?

Šešios mėsainių tendencijos: ką mėgsta lietuviai?

Praėjusią savaitę Vilniuje praūžęs burgerių festivalis tik dar kartą įrodė, jog lietuviai nebijo išbandyti naujovių ir vis labiau vertina gurmaniškus mėsainius. Tačiau šefai pastebi – populiariausių sąrašo viršuje vis dar puikuojasi klasikinis mėsainis su jautiena. Lietuviai renkasi nuo...