Raudonos spalvos vaisiai: kuo naudingi ir ką iš jų pagaminti?

Raudonos spalvos vaisiai: kuo naudingi ir ką iš jų pagaminti?

Daugiau daržovių ir vaisių: argi ne tokius pažadus sau davėme šį pavasarį? O štai raudonos spalvos vaisiai – puikus antioksidantas. „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi, kad tikra vitaminu bomba galima vadinti braškes, o taip pat kaip jas panaudoti gaminant sveikas...
Pomidorų padažas ir kečupas: kuo skiriasi ir kaip pasigaminti patiems?

Pomidorų padažas ir kečupas: kuo skiriasi ir kaip pasigaminti patiems?

Pomidorų padažo ko gero rasime kiekvieno tautiečio virtuvėje. Jį nesudėtingai galima pasigaminti patiems. Žinoma, padažas gali nebūti tokios intensyvios spalvos ir konsistencijos kaip pirktinis, visgi pamėginti verta. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė...
Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena...
Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Artėjant Velykoms tai gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad dalijamės trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį....
Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Avokadai jau keletą dešimtmečių karaliauja pasaulio virtuvėse. Juos renkasi sveiko maisto ieškotojai, vegetarai, gurmanai ir egzotikos mėgėjai. Šįkart apie tai, kad avokadai ypač tinka pusryčiams, nes gali pakeisti sumuštiniams naudojamą sviestą, be to, dera su daugeliu produktų....
Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Dažnai kalbame apie įvairių pieno rūšių skirtumus, poveikį sveikatą. O ar žinome, kada ir kaip jis atsirado ant mūsų stalo, kaip kito jo gamyba? Apie tai kalbėjomės su ilgamete Lietuvos nacionalinio kultūros centro etnologe, kelių knygų apie tradicinį maistą autore Nijole Marcinkevičiene....
Raugintos daržovės – ir skanu, ir sveika

Raugintos daržovės – ir skanu, ir sveika

Vienas sveikiausių daržovių konservavimo būdų yra nuo seno žinomas rauginimas. Raugintos daržovės ne tik išsaugo turimus vitaminus, bet ir rūgdamos pasipildo kitomis organizmui naudingomis medžiagomis – antioksidantais, gerosiomis bakterijomis. Be to, daržovių pasiraugti namuose galime kiekvienas...
Cukinijos: neįnoringos daržovės, tinkančios daugybei patiekalų

Cukinijos: neįnoringos daržovės, tinkančios daugybei patiekalų

Nedidelių jaunų cukinijų parduotuvėse galima rasti ištisus metus. Tačiau būtent vasarą prasideda cukinijų derlius mūsų daržuose. Dabar – geriausias jų laikas....
Laikas konservuoti: agurkų skonį praturtins citrina, o vyšnios tiks ne tik uogienei ir kompotui

Laikas konservuoti: agurkų skonį praturtins citrina, o vyšnios tiks ne tik uogienei ir kompotui

Vaisių ir daržovių skonis vasarą – pats ryškiausias. Todėl tikri virtuvės meistrai žino, kaip išsaugoti geriausius gastronominius vasaros prisiminimus. Būtent vasarą parduodama daugiausia konservavimui ir marinavimui skirtų prekių – įvairių dydžių stiklainių ir dangtelių, džiovyklių, koštuvų ir...
Prieš Velykas – sveika mityba: kuo naudingi grikiai?

Prieš Velykas – sveika mityba: kuo naudingi grikiai?

Laukdami Velykų norime sveikiau maitintis, atsisakyti kuriam laikui mėsos, numesti nors šiek tiek svorio, bet neprarasti būtinų mūsų organizmui medžiagų. Tad pats laikas prisiminti grikius....
Pusryčiai: kokia jų įtaka gerai nuotaikai ir savijautai?

Pusryčiai: kokia jų įtaka gerai nuotaikai ir savijautai?

„Daugelis iš mūsų dieną pradedame nuo pusryčių. Požiūris į pirmąjį dienos maistą atsispindi kiekvienoje kasdienio gyvenimo detalėje, įskaitant ir darbą. Sveikais pusryčiais ir pozityviu nusiteikimu tarsi siunčiame sau patiems žinutę, kad gerbiame savo kūną, rūpinamės sveikata ir nusipelnėme...
Šešios mėsainių tendencijos: ką mėgsta lietuviai?

Šešios mėsainių tendencijos: ką mėgsta lietuviai?

Praėjusią savaitę Vilniuje praūžęs burgerių festivalis tik dar kartą įrodė, jog lietuviai nebijo išbandyti naujovių ir vis labiau vertina gurmaniškus mėsainius. Tačiau šefai pastebi – populiariausių sąrašo viršuje vis dar puikuojasi klasikinis mėsainis su jautiena. Lietuviai renkasi nuo...
Saulėtiems pusryčiams – omletas

Saulėtiems pusryčiams – omletas

Jeigu vasarą dangus prakiuro, oras pravėso, rytais tampa vėl sunku keltis ir suaugusiesiems, ir vaikams, nuspalvinkite rytą saulėtais pusryčiais – omletu. Idealus omletas – purus, švelnus, skanus ir tirpstantis burnoje. Ar visuomet jums pavyksta tokį iškepti?...
3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar...
Receptai: Velykų stalas prieš 100 metų ir dabar

Receptai: Velykų stalas prieš 100 metų ir dabar

Artėjant šv. Velykoms, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pakvietė palyginti, kaip šventinis Velykų stalas Lietuvoje atrodė prieš 100 metų ir dabar. Vadovaujantis tautodailininkų rekomendacijomis, pabandyta atkurti pasiturinčių valstiečių velykinį stalą prieš maždaug šimtmetį, ant kurio – gausu...
Į receptų skrynelę: 3 lengvi patiekalai gavėniai

Į receptų skrynelę: 3 lengvi patiekalai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas Aidas Poleninas dalinasi patiekalų, kurie bus malonūs ne tik skonio...
Pamenat kiškiakopūsčius? Jų galima ir užsiauginti

Pamenat kiškiakopūsčius? Jų galima ir užsiauginti

Vaikystėje mėgome pakramtyti rūgščių miškuose augančių kiškiakopūsčių lapelių. Šie augalai dažniausiai veša ūksmingame medžių prieglobstyje, padengę žemę vientisu smaragdų spalvos kilimu, padabintu baltais žiedeliais, tačiau gali papuošti ir mūsų namų palanges....
Vasaris - tinkamas metas revizijai daržovių rūsyje

Vasaris - tinkamas metas revizijai daržovių rūsyje

Žiemos pabaiga – pats laikas patikrinti daržovių atsargas rūsiuose. Būtent tokiu metu daržovės paprastai pradeda po truputį gesti. Jei laiku nesuskumbama perrinkti gendančių gėrybių, galima prarasti didelę dalį sunkiai užauginto derliaus....
Kanapių sėklos – energijos ir vitaminų bombos

Kanapių sėklos – energijos ir vitaminų bombos

Mažose kanapių sėklytėse slypi daugybė sveikatai naudingų maisto medžiagų, kurių viduržiemį organizmui ypač reikia. Net ir nedidelis su maistu gaunamas natūralių vitaminų ir mineralų kiekis gali padėti pasijusti kur kas geriau. Juolab kad nieko nauja išradinėti nereikia: ne tik žemaičių virtuvėje...
Tai mes tikrai mėgstame: bulvių košės paslaptys

Tai mes tikrai mėgstame: bulvių košės paslaptys

Jeigu esate patyrusi šeimininkė, ko gero, nuspręsite, kad šis straipsnis – ne jums. Kokios dar paslaptys galėtų gaubti bulvių košę?.. Juk čia paprasčiausios virtos bulvės, sutrintos kartu su sviestu ir pienu! Vis dėlto yra paslapčių, kurias žinodami visada išvirsite švelnaus skonio ir purią bulvių...