Užsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklos

Užsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklos


Pirmą kartą Kaune vykstančio projekto „Susitikim, mieli senjorai“ dalyviai džiaugiasi naujomis patirtimis, o lektoriai mielai drąsina kiekvieną prisijungusį. Spalio viduryje iš Vilniaus į Kauną atvykusi iniciatyva naujus hobius išmėginti skatins iki gruodžio vidurio, tad naujus metus vyresnio amžiaus kauniečiai pasitiks šokio žingsniu, užsiimdami rankdarbiais arba išmėgindami savo jėgas su drobe ir teptuku.


Savo įspūdžiais pasidalinusi viena iš vilnos vėlimo užsiėmimų dalyvių Nijolė sako, kad projektas paskatino pagaliau imtis veiklos, kuri ją domino jau seniai. Senjorė jau dabar laukia naujų projekto etapų – tikina entuziastingai prie jų prisijungtų ir ateityje.


„Labai džiaugiuosi, kad Kaune atsirado tokie įtraukiantys užsiėmimai. Mane visada žavėjo rankdarbiai iš vilnos, bet niekada neteko pačiai pabandyti suvelti kokį gražų dalykėlį. Esu dėkinga rankdarbių užsiėmimus vedusiai lektorei Kristinai Račkauskaitei bei organizatoriams. Labai tikiuosi, kad kitais metais vėl galėsiu sudalyvauti tokiose nemokamose projekto veiklose“, – džiaugiasi naują hobį atradusi ir išmėginusi senjorė Nijolė.

REKLAMA


Pasak pačios lektorės, naujos patirtys Kaune džiugina ir projekto užsiėmimus vedančius savo sričių profesionalus.


Užsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklosUžsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklosUžsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklosUžsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklosUžsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklosUžsiėmimų senjorams atgarsiai: galimybė imtis naujos ar seniai planuotos veiklos


„Kauniečiai labai bendruomeniški ir atviri, atidūs vieni kitiems. Kauno vyresnieji itin linkę dalintis. Paskutiniai drauge praleisti užsiėmimai pralėkė nepastebimai. Visi intensyviai įsitraukėme į kūrybinę veiklą, taigi ir rankdarbių dirbtuvių dalyviai minėjo, jog projekte praleistas laikas tiesiog ištirpo. Šį etapą naujame mieste baigiu jausdama labai daug šilumos ir tolerancijos“, – apie savo patirtis kalba K. Račkauskaitė.


Linijinių šokių senjorus mokanti lektorė Dalia Michelevičiūtė džiaugiasi, kad išskirtinė projekto atmosfera, projekte gimstančios draugystės bei senjorų entuziazmas kuria susitikimų tradiciją ir Kaune.


„Mokant projekto dalyvius šokti, labiausiai įkvepia džiugios, mylinčios, dėkingumo kupinos senjorų akys. Mes kviečiame draugystei ir susitikimui, o ne kritikai ar komentarams. Tai susitikimo kultūros šventė visiems“, – apie projekte gimstančias emocijas pasakoja lektorė.


Teptukus į rankas paimti skatinantis tapybos užsiėmimų lektorius Linas Liandzbergis pastebi, jog Kaune senjorai nebijo imtis kūrybinės iniciatyvos.


„Kaune dažniau pasirenkama laisva tema ir atsisakoma bendros užduoties. Gal taip atsiskleidžia kauniečių drąsa improvizuoti. Taip pat labai džiugu, kad šiame projekto etape prie iniciatyvos prisijungė daugiau vyrų. Jų čia vis dar ne dauguma, tačiau jie tikrai aktyvesni“, – sako lektorius.


Iki gruodžio vidurio Girstučio rūmuose Kaune vyksiantis projekto „Sutitikim, mieli senjorai“ etapas naujus hobius atrasti padės 300 vyresnio amžiaus žmonių. Profesionalių lektorių vedamus užsiėmimus projekto dalyviai gali lankyti nemokamai.


Partnerio informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)