Lietuva – viena perspektyviausių „Fintech“ lokacijų JAV investuotojams

Lietuva – viena perspektyviausių „Fintech“ lokacijų JAV investuotojams


Finansų ministrė Gintarė Skaistė Jungtinių Amerikos Valstijų investuotojams Vašingtone pristatė Lietuvos „Fintech“ sektoriaus privalumus, tolesnę augimo kryptį ir pakvietė investuoti į vieną sparčiausiai besiplečiančių sektorių.


„Lietuva yra viena patraukliausių „Fintech“ sektoriaus lokacijų – šiuo metu turime veikiančias 270 įvairių Fintech įmonių, kurios teikia paslaugas nuo tarptautinių mokėjimų iki skaitmeninių bankų. Tai daro Lietuvą lyderiaujančiu „Fintech“ centru Europoje ir patrauklia alternatyva užsienio investuotojams“, – pažymėjo finansų ministrė G. Skaistė.


JAV prekybos rūmų renginyje ministrė G. Skaistė teigė, jog stebimas inovatyvių įmonių, susijusių su duomenų analitika, finansine programine ir technine įranga, kibernetiniu saugumu spurtas. Tai rodo, jog „Fintech“ sektoriaus ekosistema išlieka dinamiška ir įvairi. Negana to, geopolitinis neapibrėžtumas regione dėl rusijos pradėto karo Ukrainoje neatbaidė investuotojų ir nesumažino „Fintech“ sektoriaus veiklos apimčių augimo.

REKLAMA


Prie sėkmingos ekosistemos plėtros neabejotinai prisidėjo Lietuvos ambicija būti pirmiesiems pritaikiusiems reikalingus teisėkūros sprendimus. Šalyje įgyvendinti draugiški verslui spendimai, taip pat nuolat dirbama, kad strateginius europinius sprendimus įgyvendintume anksčiau nei įsigalios bendrieji Europos Sąjungos reikalavimai.


„Esame lyderiaujantys ne tik pozityvios ekosistemos kūrime, bet ir siūlome prieigą prie unikalios mokėjimų sistemos CENTROLink, kas pasitarnauja jungiantis prie bendros atsiskaitymų eurais erdvės. Kitaip tariant, „Fintech“ įmonės veikiančios Lietuvoje gali pasiekti visos Europos rinką be jokių kliūčių – 27 milijonai vartotojų Europoje yra puikus to įrodymas“, – sakė finansų ministrė.


Galiausiai, susitikimo su JAV prekybos rūmų nariais ministrė pažymėjo, jog prie sėkmingos sektoriaus plėtros prisideda ne tik gausi talentų pasiūla – vien šiame sektoriuje dirba per 7000 profesionalų – bet ir sukaupta patirtis. Taip pat – aktyvus rizikų valdymas, kuriame Lietuva lyderiauja pasaulio mastu – remiantis tarptautiniu Bazelio indeksu, kuriamu pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikų valdymo vertinimui – Lietuva patenka tarp 10 pasaulio šalių, geriausiai valdančių rizikas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)