Spalį pasirodys Kremliaus oponento A. Navalno pomirtiniai memuarai

Spalį pasirodys Kremliaus oponento A. Navalno pomirtiniai memuarai


Spalio mėnesį bus išleisti Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno pomirtiniai memuarai, kuriuose aprašomas jo apnuodijimas nervus paralyžiuojančia medžiaga 2020 metais ir gyvenimas žiauriame Rusijos kalėjime, pranešė knygos leidėjas JAV.


Pagrindinis Rusijos lyderio Vladimiro Putino oponentas vasario mėnesį mirė kolonijoje, kur buvo laikomas žiauriomis sąlygomis, o jo mirtis sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje.


Knyga, pavadinimu „Patriotas“, bus išleista spalio 22 dieną, sakoma leidyklos „Knopf“ pranešime, o jo našlė patvirtino, kad knyga bus išleista ir rusų kalba.


„Tai visa jo gyvenimo istorija: jaunystė, polinkis į aktyvizmą, santuoka ir šeima, atsidavimas Rusijos demokratijai ir laisvei ir akistata su pasauline supervalstybe, kuri buvo pasiryžusi jį nutildyti, – rašoma „Knopf“ pranešime. – Knygoje išreiškiamas visiškas A. Navalno įsitikinimas, kad pokyčiams neįmanoma pasipriešinti ir jie vis tiek ateis.“


„Gyvenimo pusiaukelėje“


A. Navalno našlė Julija Navalnaja, kuri tremtyje perėmė jo darbus, apkaltino V. Putiną nužudžius jos vyrą. Ji patvirtino, kad knyga bus išleista daugiau nei 10 kalbų, įskaitant rusų.

REKLAMA


„Aš visai ne taip įsivaizdavau Aleksejaus rašomus savo prisiminimus. Maniau, kad mums bus apie 80 metų, o jis sėdės prie atviro lango ir darbuosis kompiuteriu“, – sakė J. Navalnaja.


„Po pasikėsinimo nunuodyti 2020 metais visi primygtinai reikalavo: „Aleksejau, tu turėtum parašyti knygą“. Jis tik gūžteldavo pečiais. Kokią biografiją galima parašyti sulaukus 44 metų? Jis buvo dar tik gyvenimo pusiaukelėje, – sakė J. Navalnaja. – Jis vis tiek neskubėjo – tiek daug visko dar buvo prieš akis. Bet viskas susiklostė kitaip. Siaubingai ir labai, labai neteisingai. Pasirodė, kad kitos gyvenimo pusės nebėra“.


A. Navalnas pradėjo rašyti memuarus po 2020 metų apnuodijimo, dėl kurio buvo paguldytas į ligoninę Vokietijoje. Kitais metais jis grįžo į Rusiją ir buvo uždarytas į kalėjimą.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)