Italijos perlai, kuriuos įsimylėsite akimirksniu – Riminis, Kalabrija, Sardinija

Italijos perlai, kuriuos įsimylėsite akimirksniu – Riminis, Kalabrija, Sardinija


Turbūt nerastume keliautojo, kurio širdies nebūtų pavergusi Italija. Nuo visą pasaulį pakerėjusios virtuvės iki didingų architektūrinių paminklų, nuo svetingų pietiečių iki savitos kultūros – visa tai kviečia į šią pietų Europos šalį sugrįžti dar ne kartą.


„Italijos žavesiui atsispirti sunku. Ji vilioja savo įvairove, nes kiekvienas Italijos regionas siūlo susipažinti su skirtingu kultūriniu paveldu, istorija, tradicijomis, kulinarine virtuve, kraštovaizdžiu. Tai leidžia pajusti autentišką šalies atmosferą, kuri patraukia kiekvieną keliautoją“, – sako „Tez Tour“ produkto vadovė Sigita Vaitelė.


Skirtingus Italijos regionus galima aplankyti dėl įvairių priežasčių. Kelionių ekspertai atskleidžia, kas keliautojus žavi kiekviename iš jų.


Italijos perlai, kuriuos įsimylėsite akimirksniu – Riminis, Kalabrija, Sardinija


Žavingasis Riminis sukurs vakarėlio nuotaiką

Adrijos jūros pakrantėje įsikūręs Riminis yra populiarus pajūrio kurortas, garsėjantis smėlio paplūdimiais, naktiniu gyvenimu ir istoriniais paminklais. Šiame kurorte verta apsilankyti, norint atsipalaiduoti, pažinti Italijos istoriją ir pasimėgauti gardžiu maistu.


• Riminio paplūdimiai yra nepriekaištingos būklės ir atitinka griežtą Mėlynosios vėliavos vertinimą. Daugiau nei 15 km besitęsiantys Adrijos jūros paplūdimiai traukia tiek šeimas su vaikais, tiek aktyvių pramogų ištroškusius keliautojus. Vieni populiariausių – La Perla, Marco Beach, Onde, Bounty Beach.
• Kulinarinė virtuvė patiks kiekvienam išrankiam gurmanui. Jaukūs restoranai ant jūros kranto siūlo tradicinių koldūnų Cappelletti ir Passatelli, tešloje keptų jūros gėrybių, makaronų su mėsos padažu. Visi patiekalai yra gaminami tik iš šviežiausių ingredientų, todėl tikrai norėsite dar pakartoti.
• Miesto centre rasite istorinių, senovės Romos imperijos laikus menančių paminklų ir pastatų. Daugelis šių statinių išliko nepaisant ilgamečių karų, todėl galėsite pasijusti tarsi nukeliavę į praeitį. Apžiūrėkite Augusto arką, Riminio katedrą, Tiberijaus tiltą.
• Riminis garsėja ir savo puikia lokacija, norint pasiekti kitus Italijos miestus. Todėl kelionių organizatorius siūlo leistis į pažintinį turą „Classic Tour Caravaggio“ ir atrasti dar nematytą Italijos pusę. Per savaitę aplankomas Riminis, Venecija, Florencija, Roma, Neapolis su Pompėja ir nykštukinė San Marino valstybė. Tai puiki galimybė kiekvieną dieną praleisti skirtingose vietose ir mėgautis naujais potyriais ir vaizdais.

REKLAMA


Italijos perlai, kuriuos įsimylėsite akimirksniu – Riminis, Kalabrija, Sardinija


Autentiškoji Kalabrija – pasijusite lyg filme

Jonijos ir Tirėnų jūrų skalaujama Kalabrija pasitinka balto smėlio paplūdimiais, horizontą puošiančiais kalnais ir uolomis. Natūralus, laukinis ir dar mažai turistų paliestas gamtos grožis pakeri kiekvieną, išsiilgusį išskirtinių patirčių.


Kelionių ekspertai atskleidė, kodėl šį regioną pamilsta kone visi.


• Itališkoji Kalabrija rikiuojasi patraukliausių regiono paplūdimių sąrašo viršūnėje. Vienas iš jų – Capo Vaticano, kuriame galima rasti ilgus ir plačius smėlio paplūdimius, krištolo skaidrumo jūrą, žadą atimančias uolas. Verta apsilankyti ir Praia a Mare miestelį, iš kurios laivu pasieksite didingas arkas bei urvus.
• Keliautojai čia gali mėgautis kraštovaizdžiu, išskirtine augalijos ir gyvūnijos įvairove. Keliaudami per Sila, Aspromonte, Pollino nacionalinius parkus, pasigrožėkite kalnų viršūnėmis, ežerų ir upių slėniais, kriokliais, rykite akimis gamtos grožį.
• Regiono virtuvė yra itin įvairi, čia patiekalai gaminami naudojant tik vietinius ingredientus. Jūros gėrybių patiekalai, alyvuogių aliejus, aštrios paprikos ir tradiciniai makaronai patiks kiekvienam keliautojui.
• Kalabrija – tikroji Italija, kurią regime filmuose apie aistringą meilę, kurstomą gardžiu maistu ir puodeliu espresso siaurų gatvelių kavinukėje, rojaus vaizdais ir architektūros stebuklais. Todėl čia galėsite pasijusti, kaip romantinio kino filmo veikėjai.


Italijos perlai, kuriuos įsimylėsite akimirksniu – Riminis, Kalabrija, Sardinija


Svaiginanti Sardinija tiks visapusiškiems keliautojams

Sardinija – rojaus kampelis žemėje. Ši Viduržemio jūros sala suteikia galimybę pasinerti į senovės istoriją, pasigrožėti unikalia architektūra, atsipalaiduoti įstabaus grožio paplūdimiuose, primenančiuose Karibų pakrantę.


• Sardinijos saloje įsikūrę vieni gražiausių Italijos miestų ir kaimų – nuo ryškiaspalvių iki Italijos kultūrą ir tradicinį gyvenimą menančių. Vienas iš tokių – Algero miestelis, kuris yra puiki vieta stabtelėti vakarienei bei pasigrožėti saulėlydžiu.
• Šiaurinėje Sardinijos dalyje esantis Porto Cervo kurortas garsėja savo prabanga ir aukščiausios kokybės paslaugomis. Todėl čia atvyksta daugelis smalsuolių, kurie nori pamatyti prieplaukoje prisišvartavusias turtuolių jachtas, laivus, pasimėgauti išskirtiniu poilsiu. Aplankykite ir prestižinę Costa Smeralda pakrantę, kuri pasižymi smulkiu, baltu smėliu ir žaliu lyg smaragdas vandeniu. Be to, iš čia turėsite galimybę lengvai pasiekti ir Korsikos salą.
• Sardinija neįsivaizduojama be maisto kultūros. O daugiausia dėmesio skiriama vietiniams, sezoniniams ingredientams, todėl tai, ką valgysite čia, visada bus šviežia ir tirps burnoje. Jei turėsite galimybę, apsilankykite vietinių šeimoje, tačiau pasiruoškite – čia jūsų lauks tikra maisto puota, kadangi Sardinijoje labiau įprasta klausti „Ar tu alkanas?“ nei „Kaip tau sekasi?“.
• Regionas pritaikytas žygiams pėsčiomis, paviršiniam ir giluminiam nardymui, plaukiojimui jachtomis, baidarėmis, laipiojimui uolomis, jodinėjimui žirgais. Todėl čia veiklos ras kiekvienas – tiek pasyvaus, tiek aktyvaus poilsio mėgėjas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)