Australijoje šarkos ir šuns išskyrimas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą

Australijoje šarkos ir šuns išskyrimas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą


Australijos valdžios institucijos pirmadienį išdavė licenciją, leidžiančią vėl suvienyti išskirtus du netikėtus draugus – šarką, vardu Molly, ir šunį. Šių abiejų augintinių atskyrimas buvo sukėlęs didelį visuomenės pasipiktinimą.


Kvinslende gyvenančios poros darytos nuotraukos, kuriose paukštis jaukiai glaudžiasi prie jų Stafordšyro bulterjero Peggy, instagrame pritraukė šimtus tūkstančių sekėjų.


Tačiau Gold Kosto miesto gyventojų pora, 2020 metais priglaudusi šarką, kai ši dar buvo jauniklė, daugiau nei prieš šešias savaites buvo priversta atiduoti paukštį Kvynslendo aplinkos, mokslo ir inovacijų departamentui.



Pagal valstijos įstatymus, šarkomis ir kitais saugomais laukiniais gyvūnais gali rūpintis tik žmonės, turintys licenciją, įrodančią, kad jie turi reikiamų įgūdžių.


Poros instagramo puslapį užplūdo dėl gyvūnų atskyrimo pasipiktinę sekėjai, o internetinė peticija, pavadinta „Nenutraukite jų 4 metų ryšio“, surinko daugiau nei 150 000 parašų.


Dabar departamentas teigia, kad išdavė „specializuotą licenciją“ Juliette Wells ir Reece‘ui Mortensenui, kadangi jie sutiko išklausyti laukinių gyvūnų globėjų mokymus ir negauti jokios komercinės naudos iš paukščio ar jo atvaizdo. Ir tada paukštis buvo grąžintas namo.


Veterinarijos ekspertai išsakė nuomonę, kad šarkos „niekada nebus galima reabilituoti ar grąžinti į laukinę gamtą“, sakoma departamento pranešime.


Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai jau po gyvūnų išskyrimo įsikišo Kvinslendo premjeras Stephenas Milesas. Jis pažadėjo, kad valstija bendradarbiaus su gyvūnų šeimininkais, kad Molly galėtų vėl susijungti su savo šeima, ir teigė, kad „sveikas protas turi nugalėti“.


Praėjusią savaitę paskelbęs apie būsimą Molly sugrįžimą, valstijos premjeras svetainėje „X“ rašė: „Noriu padėkoti visiems, kurie man parašė, norėdami pasidalyti savo nerimu ir pasisakyti už Molly sugrįžimą namo“.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)