Lietuvos jaunimo beisbolo rinktinė Floridoje užėmė trečiąją vietą

Lietuvos jaunimo beisbolo rinktinė Floridoje užėmė trečiąją vietą


Floridoje (JAV) lituanistinėje mokykloje „Saulėtas krantas“ svečiavosi stipriausios pasaulyje beisbolo lygos MLB klubo „Pittsburgh Pirates“ žaidėjas Dovydas Neverauskas ir Lietuvos 15-mečių bei 18-mečių beisbolo rinktinės. Jaunieji sportininkai dalyvavo tarptautiniame beisbolo turnyre „World Comes to the Palm Beaches“, kuriame 18-mečių rinktinė užėmė trečiąją vietą.


Komandą į Floridą lydėjęs Lietuvos beisbolo asociacijos prezidentas Virmidas Neverauskas pabrėžė, kad visi rinktinės žaidėjai JAV žaidė pirmą kartą.


„Stengiamės dalyvauti varžybose ir taip motyvuoti jaunuosius sportininkus. Šis turnyras mums buvo nelengvas, nes atvykome mėnesį nesitreniravę atvirame lauke. Čia mums buvo didžiulis malonumas žaisti profesionaliose beisbolo aikštėse, kurių Lietuvoje, deja, bet vis dar neturime“, - sakė V.Neverauskas.


Beisbolo asociacijos prezidentas teigė, kad Lietuva pasaulio beisbolo reitinge yra 33-ią ir atrodo geriau, nei galima tikėtis, pagal treniravimosi sąlygas. Vyrų rinktinė Europoje užima 12-ąją vietą, o jauniai - aštuntąją. Nepaisant neblogų pasiekimų, Lietuvoje pastebimas vis mažesnis susidomėjimas beisbolu.

REKLAMA


„Neturime sąlygų treniruotis, todėl sportas nepopuliarus. Jau ne vienerius metus puoselėjame idėją gauti aikštę, bet reikalai nejuda. Lietuvos beisbolo federacija su Vilniaus savivaldybe pasirašė sutartį dėl vietos aikštei įsirengti Jomanto parke, bet iniciatyvos miesto valdžia finansiškai nerems“, - aiškino beisbolo entuziastas.


Jo sūnus D.Neverauskas, taip pat dalyvavęs susitikime su jaunimu Floridoje, jauniesiems žaidėjams palinkėjo kad nedingtų noras treniruotis, jeigu nori patekti į aukščiausią sporto lygą.


Į Floridą Lietuvos beisbolo rinktinę pakvietė Floridos lietuvių bendruomenė ir lituanistinė mokykla „Saulėtas krantas“. Renginį atidarė bendruomenės pirmininkė Marytė Prunskis ir mokyklos vadovė Ingrida Bridikytė-Lomberg.


„Mūsų susitikimas buvo suplanuotas labai seniai. Steponas Darius yra rašęs, kad stengsis beisbolu sudominti Lietuvą. Šiuo tikslu jis siekė suartinti lietuvius ir JAV lietuvius per beisbolą. Šiandien po beveik 100 metų tai įvyko - Floridoje pirmą kartą svečiuojasi Lietuvos beisbolo rinktinė“, - svečius sveikino Ingrida Bridikytė-Lomberg.

REKLAMA


Knygoje „Beisbolo kelias Lietuvoje 1922-2014“ rašoma, kad beisbolas yra viena seniausių komandinio sporto šaka Lietuvoje, tik keturiais mėnesiais jaunesnė už krepšinį. Pirmasis beisbolo čempionatas Lietuvoje įvyko 1922 metais.


Svečiams iš Lietuvos Floridos lietuviai įteikė rankų darbo medinį Floridos valstijos žemėlapį su bendruomenės ir mokyklos pavadinimais. Jaunimo susitikimą finansiškai parėmė Kazickų šeimos fondas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)