Astrologija daržo lysvėse, sode ir gėlyne

Astrologija daržo lysvėse, sode ir gėlyne


Kartais juokaujama, kad leidinio sėkmę lemia tai, ar jame yra astrologinė prognozė, kryžiažodis ir televizijos programa. Kaip žinome, kiekviename juokelyje yra dalis tiesos. Mums iš tiesų kartais norisi ne vien tik rimtų, informatyvių straipsnių, bet ir kruopelytės atgaivos smegenims sprendžiant kryžiažodžius, neįpareigojančios astrologinės prognozės... Tokie jau mes – net didžiausi intelektualai kartais nori pabūti tiesiog naivuoliai!


Marija NAUDŽIŪNIENĖ


Ar kada nors susimąstėte, kodėl jau trečią kartą sėjate krapus, o jie arba nesudygsta, arba išauga liauni kaip siūleliai – tikra krapų parodija! Nors čia pat, už tvoros, kaimyno darže stūkso tikras krapų miškas! Yra toks posakis: „Turi lengvą ranką!“ Ar iš tikrųjų čia lemia „lengva“ ar „sunki“ ranka?


Astrologai patartų paprašyti to paties kaimyno, kad jums pasėtų krapų, ir rezultatas galėtų būti visai kitoks! Žvaigždės sako, jog kiekvienas Zodiako ženklas turi ne savo augalų, kurie jų darže niekada gerai neaugs. Žinoma, horoskopai lieka horoskopais. O ir sudaromi jie tipiniams Zodiako ženklo atstovams, tad tikslumo tikimybė tesiekia 12 proc. Likusiems tenka pasikliauti ne žvaigždėmis, o agronomijos mokslo patarimais. Ir vis dėlto... Grynai savo malonumui su atlaidžia šypsena pažvelkime, ką sako astrologija!

REKLAMA


Avinas (kovo 21–balandžio 20 d.) – česnakų karalius


Šio ženklo atstovus globoja Marsas, tad Avino augalams būdingas aštrumas, dygliai bei spygliai – tai Marso įtaka. Be to, Aviną – ugnies ženklą – stipriai veikia ir Saulė, ji suteikia norą būti matomiems. Todėl Avino augalai daugiausia yra nežemi, išsiskiriančios išvaizdos ar skonio.


Darže Avinams, ko gero, geriausiai iš visų ženklų sekasi auginti česnakus. Puikiai auga ir Avinų pasodinti svogūnai, krienai, ropės, ridikai, ypač japoniniai, salierai. Šio ženklo atstovams pavyksta išauginti labai gerai derančius žirnelius, pomidorus, agurkus. Beje, Avinai gali bandyti įvairiausias šių kultūrų veisles: faktiškai visada pavyks, o skirtingos veislės atskleis savo geriausias savybes.


Dvyniai (gegužės 22–birželio 21 d.) – petražolių auginimo meistrai


Šie Merkurijaus valdomi Oro ženklo atstovai greiti, smalsūs, nuolat besikeičiantys ir visada kažkur skubantys. Galbūt todėl jiems geriausiai paklūstantys augalai būna smulkiais karpytais lapais arba vijokliniai, aktyviai laipiojantys ir besivejantys ant atramų.

REKLAMA


Darže Dvyniams geriausiai sekasi auginti petražoles, morkas, krapus, ropes, salierus, pankolius, smidrus. Labai gerai dera bulvės ir visos ankštinės kultūros (ypač pupelės). Dvynių sodo karalienės paprastai būna vynuogės, džiugina šermukšniai, o gėlynuose ir dekoratyviniuose želdiniuose veša levandos, narcizai, kvapieji žirneliai, saulutės, ramunėlės, katilėliai. Kambariniai Dvynių augalai – tai plunksninės palmės, tilandsijos, chlorofitai.


Vėžys (birželio 22–liepos 22 d.) – vaisinių daržovių augintojas


Vėžys – tai Mėnulio valdomas Vandens ženklas, nuo seno siejamas su tradicijų saugojimu, namais, šeima, motinyste. Vėžiui geriausiai sekasi auginti drėgnamėgius, mėsingus ir sultingus augalus. Tarp tokių kultūrų yra bene populiariausi mūsų daržuose agurkai ir pomidorai. Apsilankę Vėžių šiltnamyje maloniai nustebsime išvydę reto didumo pomidorų kekes bei agurkais aplipusias šių augalų lianas. Vėžiams dažniausiai pavyksta užauginti toli gražu ne kiekvienam mūsų daržininkui paklūstančius baklažanus ar melionus. Darže puikuosis moliūgai, kopūstai, pastarnokai, burokėliai, ropės, o prieskonių darželis kvepės isopais, šalavijais ir rozmarinais.


Svarstyklės (rugsėjo 24–spalio 23 d.) – gražiai žydinčių augalų ekspertai


Net dviejų Žemės stichijos planetų – Veneros ir Saturno – valdomas Oro ženklas Svarstyklės pasižymi geru skoniu, grožio ir stiliaus pojūčiu bei gebėjimu visur išlaikyti saiką.



Svarstyklių rankoms besąlygiškai pasiduoda net išskirtiniai augalai. Šio Zodiako ženklo žmonės – tikri žydinčių augalų ekspertai: jų pasodinti dekoratyviniai žydintys augalai bei gėlės džiugina itin gausiais žiedais. Kuo įmantresni augalai ir puošnesni jų žiedai, tuo ryškiau jie atsiskleidžia prižiūrimi Svarstyklių. Darže joms sekasi auginti paprikas, ankštinius augalus, ropes, morkas, bulves, krapus.


Pilnus horoskopus rasite pirmajame 2021 m. „Namie ir Sode“ numeryje.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)