Italija po beveik dviejų mėnesių švelnina vienus griežčiausių pasaulyje judėjimo ribojimus

Italija po beveik dviejų mėnesių švelnina vienus griežčiausių pasaulyje judėjimo ribojimus


Italija švelnina beveik du mėnesius galiojusius griežtus judėjimo ribojimus. Nuo pirmadienio 60 mln. žmonių vėl galės sportuoti ar vaikštinėti lauke. Gamybą atnaujins pramonė, vėl galės vykti statybos.


Tačiau dauguma parduotuvių ir toliau liks uždarytos. Restoranai ir barai galės siūlyti maistą tik išsinešimui ar užsakymams į namus. Lankytojams jie liks uždaryti iki birželio.


Italijos vyriausybė kovo 10 dieną visoje šalyje paskelbė griežtą karantiną. Priešingai ne kitose šalyse, čia žmonėms buvo uždrausta išeiti pasivaikščioti, buvo uždaryti parkai.


Italija yra viena labiausiai koronapandemijos paveiktų šalių. Sekmadienį čia paskelbta apie 174 naujas mirtis – tai mažiausias rodiklis per beveik du mėnesius. Iš viso šalyje registruoti 28 884 mirties atvejai ir 210 717 infekuotųjų. Ypač daug atvejų yra pramoninėje Lombardijoje ir kituose šiaurės regionuose.


Vyriausybės vadovas Giuseppė Contė yra spaudžiamas toliau švelninti priemones. Tačiau muziejai ir mažmeninė prekyba duris galės atverti tik nuo gegužės 18 dienos. Kirpyklos, barai ir restoranai galės dirbti tik nuo birželio. Mokyklos ir darželiai liks uždaryti iki rugsėjo.

REKLAMA


Iš ES į Prancūziją atvykstantiems žmonėms nereikės užsidaryti 14 dienų karantine


Dėl koronapandemijos planuojamos karantino priemonės Prancūzijoje nebus tokios griežtos, kaip skelbta ankščiau. Jos nebus taikomos asmenimis, atvykstantiems iš ES, Šengeno zonos ar Didžiosios Britanijos, sekmadienį Paryžiuje pranešė Eliziejaus rūmai. Taip pat nesvarbu bus, kokios tautybės atvykstantieji yra.


Taisyklės prancūzams ir kitiems ES piliečiams, kurie atvyks į Prancūziją ar grįš iš kitų regionų, bus patikslintos ateinančiomis dienomis. Tačiau kovo viduryje dėl koronapandemijos įvesta sugriežtinta pasienio kontrolė bus tęsiama, ypač – pasienyje su Vokietija, pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija.


Prancūzijos vyriausybė šeštadienį nusprendė iki liepos 24 dienos pratęsti nuo kovo 24-osios galiojančią sveikatos ekstremalią padėtį. Sveikatos ministras Olivier‘as Véranas šiame kontekste paskelbė, kad bus taikomas dviejų savaičių karantinas visiems į Prancūziją atvykstantiems žmonėms. Ministrų tarybos priimtam įstatymo projektui dar turi pritarti parlamentas, konsultacijos turėtų prasidėti pirmadienį.

REKLAMA


Nuo gegužės 11-osios Prancūzijoje planuojama švelninti dėl koronaviruso paskelbtus suvaržymus.


Prancūzija yra viena labiausiai pandemijos paveiktų Europos šalių. Sekmadienio vakaro duomenimis, iki šiol mirė 24 895 žmonės. Per praėjusią parą fiksuotos 135 mirtys. Toliau mažėja reanimacijoje gydomų pacientų skaičius.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)