Pasaulio skoniai: prancūziška svogūnų sriuba (video)

Pasaulio skoniai: prancūziška svogūnų sriuba (video)


INGREDIENTAI:


4 v.š. alyvuogių aliejaus;
20 g.  sviesto;
1.2 kg. svogūnų;
druskos, pipirų;
1 a.š. cukraus;
3 v.š. miltų;
2 l. jautienos sultinio;
1 puodelis sauso baltojo vyno;
1/2 a.š. malto šalavijo;
1 lauro lapas;
6 storos riekės prancūziškos bagetės;
3 v.š. konjako (pasirintinai);
250 g. tarkuoto Emmental sūrio;
2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio.


GAMINIMAS:


1. Alyvuogių aliejų ir sviestą ištirpinkite dideliame puode storu dugnu. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir suberkite į puodą ir kepinkite juos 20 minučių, dažnai maišydami.


2. Suberkite šaukštelį cukraus bei druskos ir toliau kepinkite svogūnus, rečiau maišydami, ant labai nedidelės ugnies kepinkite, kol šie įgaus šviesiai rudą spalvą. Kaskart maišydami stenkitės nugramdyti prie dugno prikepusius svogūnus ir sumaišyti juos su visa mase – tai duos ypatingo skonio sriubai. Tinkamai iškepę svogūnai po ilgo kepimo laiko bus sukritę ir turės gelsvai rudą spalvą. 


3. Įberkite miltus, ir nuolat maišydami pakepinkite minutę. Tada padidinkite kaitrą ir nuolatos maišydami mentele ir bandydami nuo keptuvės dugno atrgamdyti prikepusius svogūnus, supilkite 1 puodelį sultinio. Gerai išmaišę, supilkite likusį sultinį, vyną, suberkite maltą šalaviją, įdėkite lauro lapą ir užvirinkite. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite uždengtame puode 40 minučių.

REKLAMA


4. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Prancūziško batono riekes iš abiejų pusių aptepkite tirpintu sviestu ir kepkite apie 30 minučių, arba kol jos taps visiškai traškios, apskrudusios.


5. Į jau išvirusią sriubą įtarkuokite pusę svogūno, įpilkite konjako, suberkite 1/4 puodelio tarkuoto Emmental sūrio, pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį ir dar pavirkite kelias minutes.


6. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, skrebučius įdėkite į kiekvieną dubenėlį, ir visą dubenėlių viršų padenkite tarkuotu sūriu (Emmental ir parmezano). Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių iki 175C įkaitintoje orkaitėje arba kol sūris visiškai išsilydys, burbuliuos ir patamsės. Patiekite iškart, kol sūris minkštas ir tąsus. 


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)