Įspėjimas žvejams: įsigalioja draudimas gaudyti šamus

Įspėjimas žvejams: įsigalioja draudimas gaudyti šamus


Nuo ketvirtadienio pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimus įsigaliojo draudimas gaudyti šamus. Šis draudimas galios iki balandžio 1 dienos.


Anot Aplinkos ministerijos, tokia nuostata padeda aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams veiksmingiau kovoti su pažeidėjais, neleistinais žvejybos būdais gaudančiais šamus.


Teigiama, kad brakonieriai šaltuoju metų laiku vangiai besimaitinančias žuvis ne viliodavo masalu, o tiesiog naudodamiesi kabliais stengdavosi juos užkabinti už bet kurios kūno vietos kertamaisiais smūgiais.


Žinodami duobes, į kurias žiemoti susirenka šamai, brakonieriai tokiu neleistinu žvejybos būdu sugaudavo daug šių žuvų, o dar daugiau sužalodavo, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.


Tačiau dabar už bet kokiu būdu nuo lapkričio 1 iki balandžio 1 dienos sugautus šamus bus baudžiama iki 300 eurų bauda, o žvejybos įrankiai, valtys ir kitos žvejybos priemonės konfiskuojami. Be to, pažeidėjas turi atlyginti gamtai padarytą žalą - sumokėti po 290 eurų už kiekvieną sugautą šamą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)