Priimamos paraiškos individualių namų modernizavimui

Priimamos paraiškos individualių namų modernizavimui


Nuo šiandien, liepos 26 d., priimamos paraiškos pagal Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) kvietimą paramai, kuri skirta energiškai netaupiems individualiems gyvenamiesiems namams modernizuoti.


Paraiškas gali teikti fiziniai asmenys, nuosavybės teise valdantys vieno ar dviejų butų gyvenamuosius namus, išskyrus nebaigtus statyti ar rekonstruoti namus, taip pat sodo pastatus.


Subsidija bus skiriama, jeigu projektas numatys, kad po modernizavimo bus pasiekta ne mažesnė nei B namo energinio naudingumo klasė, o šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 40 proc.


Projekto lėšomis galės būti finansuojamas stogo, grindų, sienų ir cokolių šiltinimas, langų ir durų keitimas, rekuperacijos sistemų įrengimas ir, esant reikalui, iškastiniu kuru kūrenamų katilų keitimas biokurą naudojančiais katilais.


Maksimali kompensacinė išmoka vienam projektui – 14,5 tūkst. eurų. Pagal šį kvietimą projektams finansuoti skirta 1 mln. eurų iš Klimato kaitos specialiosios programos lėšų.


Pasibaigus numatytoms lėšoms, paraiškų priėmimas bus stabdomas. Pranešimas apie sustabdymą bus paskelbtas APVA tinklalapyje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)