Byranti Darbo partija: I. Kačinskaitė-Urbonienė traukiasi, V. Uspaskichas metamas iš EP rinkimų sąrašo

Byranti Darbo partija: I. Kačinskaitė-Urbonienė traukiasi, V. Uspaskichas metamas iš EP rinkimų sąrašo


„Darbiečiams“ nusprendus dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose, iš partijos traukiasi parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.


„Priėmiau sprendimą trauktis ir iš Darbo partijos. Šį sprendimą lėmė ne tik tai, kad nebesieju savo karjeros su politine veikla, bet ir tai, kad pernelyg išsiskiria mano ir partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais“, – feisbuke ketvirtadienio vakarą paskelbė I. Kačinskaitė-Urbonienė.


„Paskutinis lašas buvo sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose tebevykstant tyrimui, kurio detalės partijai vis dar nėra žinomos“, – pridūrė ji.


Kaip teigė I. Kačinskaitė-Urbonienė, nors partinėje veikloje ji nusprendė nebedalyvauti, iš „darbiečių“ frakcijos iki Seimo kadencijos pabaigos išeiti neketina.


„Ketinu garbingai užbaigti šią Seimo kadenciją, frakcijos nesugriausiu. Bet jokioje partinėje politinėje veikloje nebedalyvausiu“, – Eltai nurodė I. Kačinskaitė-Urbonienė.


V. Uspaskichas stabdo narystę


Teisėsaugos akiratyje vėl atsidūrusios Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas savo narystę politinėje jėgoje stabdo. Tai LRT televizijai patvirtino „darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis.

REKLAMA


„Viktoras Uspaskichas pats stabdo savo narystę tol, kol vyks procesiniai dalykai ir kol paaiškės kažkas daugiau“, – LRT televizijai teigė jis.


Pasak A. Mazuronio, ketvirtadienį vykstančiame tarybos susirinkime toliau intensyviai sprendžiama ir dėl partijos dalyvavimo Europos Parlamento rinkimuose.


Partijos tarybos susirinkimas sušauktas po to, kai antradienį „darbiečių“ būstinėje Vilniuje apsilankė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai dėl Europos prokuratūros atliekamo tyrimo, galimai susijusio su partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho veikla EP.


Po to, kai Darbo partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus, A. Mazuronis pareiškė siūlysiantis stabdyti V. Uspaskicho narystę partijoje. Taip pat jis teigė ketinantis „darbiečiams“ siūlyti trauktis iš EP rinkimų, kuriuose sąrašą turėjo vesti V. Uspaskichas.


Be to, kai pasigirdo Darbo frakcijos Seime seniūno Viktoro Fiodorovo svarstymams partijai „pasileisti“, A. Mazuronis pripažino, jog apie tai galvojančių yra ir daugiau.

REKLAMA


Darbo partija ne kartą buvo atsidūrusi teisėsaugos akiratyje. Vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje partijai mesti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tuo metu partijos vadovas V. Uspaskichas ir šiuo metu kalintis parlamentaras Vytautas Gapšys bei kiti asmenys buvo nuteisti baudomis.


Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu „MG Baltic“ byloje – jai skirta daugiau kaip 300 tūkst. eurų siekianti bauda, o buvęs partietis V. Gapšys nuteistas 4 su puse metų laisvės atėmimo bausme.


A. Mazuronis: EP rinkimuose Darbo partija dalyvaus, bet be V. Uspaskicho


Darbo partija Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvaus, sako politinės jėgos lyderis Andrius Mazuronis. Visgi, kaip nurodo jis, rinkimuose sąrašą ves kitas politikas – nebe ketvirtadienį narystę partijoje sustabdęs Viktoras Uspaskichas.


„Europos Parlamento rinkimuose dalyvausime, bet be sąrašo lyderio Viktoro Uspaskicho. Jo išvis nebus sąraše“, – Eltai po ketvirtadienį vykusio partijos tarybos posėdžio teigė A. Mazuronis, pabrėždamas, kad sąrašo vedliu taps parlamentaras Valentinas Bukauskas.


Nepaisant pasigirdusių svarstymų dėl Darbo partijos „pasileidimo“, A. Mazuronis pažymi, kad kol kas sprendimų priimti nepavyko.


„Visas diskusijas paliksime tolimesniam laikotarpiui, kai bus kažkoks teisinis aiškumas. Kol kas jo nėra. Trūksta informacijos, todėl sprendimų dėl partijos ateities priimti negalėjome“, – aiškino politikas.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)