E. Gentvilas: reikia atlikti auditą ir išsiaiškinti, kaip buvo „taškomi pinigai“ per koronaviruso krizę

E. Gentvilas: reikia atlikti auditą ir išsiaiškinti, kaip buvo „taškomi pinigai“ per koronaviruso krizę


Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas teigia, kad Vyriausybės sprendimuose dėl koronaviruso pandemijos valdymo yra labai daug nenuoseklumo. Visgi politikas akcentuoja, kad jį labiausiai piktina ne techniniai sprendimai, o neskaidrūs pirkimai. E. Gentvilas įsitikinęs, kad reikia atlikti auditą, per kurį būtų išsiaiškinta, kaip buvo „taškomi pinigai“ koronaviruso krizės metu.


„Matome labai daug nenuoseklumų: ankstyvą pavasarį kaukių nereikėjo, po to kaukės tapo privalomos, vėl nereikia, vėl reikia... Žmonėms, kurie racionaliai mąsto, aiškumo nėra“, – sakė E. Gentvilas.


Visgi politikas akcentuoja, kad jį labiau piktina ne techniniai sprendimai, o neskaidrūs pirkimai, kai valstybė nusprendė už 6 mln. eurų įsigyti pusę milijono greitųjų testų, iš kurių kol kas panaudota tik 20 tūkst.


„Akivaizdu, kad reikia atlikti auditą valstybės kontrolės rankomis, kaip mes taškėme pinigus per šitą krizę ir pasižiūrėti, kaip kaimynai valdė krizę“, – sakė politikas akcentuodamas, kad nei Estijoje, nei Latvijoje privalomų kaukių nėra, tačiau susirgimų ir mirčių skaičius gerokai mažesnis.

REKLAMA


„Galima aiškinti, kad patys mūsų žmonės mažiau saugosi, turbūt tai irgi yra, bet kai girdi, kad iš šešiasdešimties savivaldybių dvidešimt penkiose nėra nė vieno sergančio žmogaus, tačiau privalomos priemonės taikomos visoje Lietuvoje, tai man sunku suprasti“, – pridūrė jis.


E. Gentvilas atkreipia dėmesį, kad taikant ribojimus visos Lietuvos situacija vertinama pagal situaciją Vilniuje.


„Dvi savivaldybės, kuriose niekada nebuvo nė vieno susirgimo, dvidešimt penkios savivaldybės, kuriose šiandien nėra nė vieno sergančio, o visi privalome laikytis vienodų nurodymų. Man atrodo, kad tai nėra racionalu“ , – apibendrino jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)