Epidemiologė R. Lingienė: situacija Lietuvoje keičiasi dramatiškai

Epidemiologė R. Lingienė: situacija Lietuvoje keičiasi dramatiškai


Situacija dėl koronaviruso Lietuvoje keičiasi dramatiškai, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. Pasak jos, patikslinus trečiadienio rytą jau skelbtus duomenis, naujų susirgimo COVID-19 atvejų yra nustatyta 16.


„Patikslinus naujų atvejų yra 16. Pirminiais duomenimis – daugiausiai Vilniuje, toliau rikiuojasi Kaunas ir Panevėžys“, – Eltai trečiadienio rytą teigė NVSC Vilniaus departamento vadovė.


Pasak jos, pastarosiomis dienoms išaugęs susirgimų skaičius rodo, kad situacija keičiasi dramatiškai nes šalies sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis 100 tūkst. gyventojų perkopė 5.


„Vakar vakare buvo paskelbta, kad (rodiklis siekia – ELTA) 5,2. Situacija pasikeitė dramatiškai. Penktadienį buvo 3,7, o vakar po pietų jau 5,2“, – teigė ji, pridurdama, kad susirgimų statistikai įtaką turi įvežtiniai atvejai ir visuomenės atsipalaidavimas.


„Yra nemažai įvežtinių atvejų, per visą laikotarpį jų yra apie 20 proc. Per liepos mėnesį jų buvo daugiau. Ir tai yra nemaži skaičiai. Ir tai natūralu - aplink Lietuvą esančiose šalyse yra daug problemų, netgi daugiau nei pas mus. Kita vertus, įtaką daro ir visuomenės atsipalaidavimas. Kažkas įveža, kiti virusą platina“, – apibendrino ji.


Lietuvoje ir pasaulyje didėjant užsikrėtimų COVID-19 virusu mastams, Ministrų Kabinetas trečiadienį spręs dėl apsauginių kaukių privalomo dėvėjimo uždarose viešose vietose grąžinimo.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)