„Milijonas ąžuolų Lietuvai“. Startas - jau šį sekmadienį

„Milijonas ąžuolų Lietuvai“. Startas - jau šį sekmadienį


Iniciatyva „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ kviečia sodinti ąžuolus Dūkštų ąžuolyne. Jau šį sekmadienį.


"Gyvenu Islandijoje, atskrendu specialiai pasodinti savo ąžuolą Dūkštuose.“ „Mūsų tėvų sidabrinės vestuvių metinės ir mes norim pasodinti ąžuolą su visa šeima.“ „Noriu pasodinti ąžuolą savo žuvusio brolio atminimui. Težaliuoja.“ Daugybė žinučių ir laiškų šiomis dienomis keliauja į Iniciatyvos „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ elektroninį paštą su vardijamomis progomis: krikštynos, gimtadienis, šeimos diena, šiaip palaikom idėją. Visi rašantys nori pasodinti savo vardinius ąžuolus.


Kvietimas pasodinti milijoną ąžuolų Lietuvoje – daug ką palietė iki širdies gelmių. Milijonas daugeliui lietuvių labai simboliška – M.Mikutavičiaus „Trys milijonai“ , milijonas emigravusių, milijonas šeimų... Milijonas ąžuolų , kurie apjungia bendrai veiklai, sutelkia kūrimo, o ne griovimo veiksmui. Mes galime susiburti ir kiekvienas, sodindamas po ąžuolą, iš esmės pakeisti situaciją Lietuvoje.

REKLAMA


„Milijonas ąžuolų Lietuvai“. Startas - jau šį sekmadienį


Dūkštų ąžuolyne savo vardinius ąžuolus ketina sodinti žinomi žmonės, atlikėjai, rašytojai, baikeriai, veiklos klubai ir įmonės, šeimos. Kviečiami žiniasklaidos atstovai įvykį užfiksuoti ir viešinti.


Atvažiuok savo ąžuolą šį sekmadienį pasodinti ir tu!


Nuo 12 val. Dūkštų ąžuolyne vyks visuotinis ąžuolų sodinimas.
Tapk vienos stiprios, milijoną lietuvių jungiančios, idėjos dalimi. Stiprinkime ryšį iki ąžuolinio!


Visi pasodinti ąžuolai bus registruojami į specialų visos Lietuvos registrą ir skaičiuojami, šiuo metu kuriamas pasodintų ąžuolų žemėlapis.


Iniciatyvą “Milijonas ąžuolų Lietuvai” organizuoja ne pelno siekianti organizacija VšĮ “Milijonas ąžuolų”. Jis finansuojamas organizacijų ir privačiomis rėmėjų lėšomis. Taip pat galima prisidėti neatlygintinais darbais ir natūra: ąžuoliukais, transportu, mediena kuoliukams, pasodintų medžių priežiūra, projekto viešinimo ir dizaino darbais.


„Milijonas ąžuolų Lietuvai“. Startas - jau šį sekmadienį


Visoje Lietuvoje sodinti ąžuolus šį savaitgalį pasirinkta neatsitiktinai. Artėja Tarptautinė šeimos diena, minima gegužės 15 dieną, kuri kasmet primena apie šeimos vertybes, vertę. „Sodinti ąžuolą su visa šeima, artėjant Tarptautinei šeimos dienai, yra stiprus veiksmas. Tai puiki proga pakalbėti su savo vaikais ką mums reiškia Lietuva, gimtoji šalis, ką mums reiškia būti lietuviais, dar kartą priminti jiems koks svarbus žmogaus ryšys su gamta, žeme ir tauta.“ – pasakoja iniciatyvos „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ savanorė, keturių vaikų mama Aurelija Martūnienė.


Iniciatyva “Milijonas ąžuolų Lietuvai“ jau treti metai visoje Lietuvoje skleidžia ąžuolų sodinimo idėją. Ji skirta stiprinti kiekvieno lietuvio ryšį su savim, gimtuoju kraštu, skatinti bendrystę. Sodinant ąžuolus siekiama, kad kiekvienas būtų pasodintas sąmoningai ir susikaupus, su gražiais palinkėjimais augalui, žemei ir tautai.


Visi sodinami ąžuolai yra išdaiginti iš lietuviškų gilių. Tai ilgametis projektas, prie kurio kviečiami jungtis ir pavieniai asmenys, šeimos, ir įstaigos, ir bendruomenės, taip pat užsienyje gyvenantys tautiečiai.


Daugiau informacijos internetinėje svetainėje
www.milijonasazuolu.lt







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)