Kad veido oda neišduotų amžiaus – 3 kosmetologės patarimai

Kad veido oda neišduotų amžiaus – 3 kosmetologės patarimai


Kai kuriuos organizme vykstančius pokyčius pastebime ne iš karto – paprastai pirmieji senėjimo požymiai mūsų organizme prasideda anksčiau nei šis procesas atsispindi veide. Tačiau nusiminti nereikėtų, yra būdų, galinčių padėti spindinčia oda džiaugtis ilgiau. Profesionali kosmetologė Rasa Neverauskaitė dalijasi trimis lengvai įgyvendinamais patarimais.


Anot kosmetologės R. Neverauskaitės, tiek vyrų, tiek moterų oda pradeda senti maždaug 25-aisiais gyvenimo metais, kai organizme ima lėtėti regeneraciniai procesai. Pirmieji pokyčiai įvyksta organizmo viduje ir nėra pastebimi, tačiau po bene 10 metų, o kai kuriais atvejais net ir anksčiau, tampa matomi išoriškai.


Pasak kosmetologės, vyrams pasisekė labiau – paprastai jie ima senti maždaug 15 metų vėliau nei moterys. Tačiau jie taip pat dažnai nepakankamai rūpinasi savo oda, todėl ilgiau išliekančia gyvybinga išvaizda tikrai nenurungia savo odą labiau puoselėjančių moterų. Taigi rūpintis oda turėtų ne tik moterys, bet ir vyrai.


Kolagenas – tik odai?


Tikriausiai kiekvienam puikiai žinomas kolagenas, kurio natūraliai yra mūsų odoje. Šis natūralus junginys naudingas ne tik odai, bet ir prisideda prie normalios sąnarių, kaulų, kremzlių, dantenų ir kraujagyslių funkcijų palaikymo. Kartu nepamirškime ir vitamino C – be jo kolageno įsisavinimas vykti negali.

REKLAMA


Kolagenu organizmą papildyti įmanoma dviem būdais: naudojant odos priežiūros priemones su aminorūgštimis ir kolagenu (tai padeda atsikurti odos baltymams) arba vartojant geriamąjį kolageną. Pasak R. Neverauskaitės, efektyviausio rezultato formulė – naudoti geriamąjį kolageną kartu su jo turinčiomis odos priežiūros priemonėmis.


„Svarbiausia, kad geriamasis kolagenas būtų kokybiškas ir kuo mažesnės molekulinės masės. Kuo ji mažesnė, tuo lengviau pasisavinama. Patartina produktų sudėtyje ieškoti kolageno peptidų arba hidrolizuoto kolageno – jų molekulės mažesnės“, – pataria ji.


Į pagalbą – aktyvieji ingredientai


Išlaikyti odos spindesį ir žvalumą, anot R. Neverauskaitės, taip pat galima į odos priežiūros rutiną įtraukus priemonių, turinčių naudingų veikliųjų medžiagų ir vitaminų.


Naudingų medžiagų priešakyje atsiduria antioksidantai. Būtent jie padeda apsaugoti odą nuo neigiamo aplinkos veiksnių poveikio sukeliamo oksidacinio streso. Stipriu antioksidaciniu poveikiu pasižymi natūraliai iš vynuogių išgaunamas resveratrolis, taip pat nepakeičiamasis retinolis, itin svarbus ląstelių atsinaujinimo procesui. Nepamirškime ir baltymo molekulės glutationo, laikomo bene vertingiausiu viso organizmo antioksidantu.

REKLAMA


Į gynybą nuo oksidacinio streso taip pat stoja ir vitaminai C bei E, biotinas, cinkas, selenas, varis. Jų mišinys gali padėti palaikyti normalią odos būklę ir ląsteles saugoti nuo oksidacinės pažaidos.


Kaip gyveni – taip ir atrodai


R. Neverauskaitė atkreipia dėmesį, kad odoje vykstančius procesus taip pat atspindi mūsų biologinis amžius, priklausantis nuo aplinkos, gyvenimo būdo, mitybos, miego, streso ir kitų veiksnių.


Pasak jos, būtent netinkamas gyvenimo būdas dažnai pakiša koją siekiant išlikti žvaliems ir sveikiems, todėl vertėtų mokytis valdyti nerimą, vengti stresinių situacijų, neigiamų emocijų ir apsupti save motyvuojančia, pozityvia ir palaikančia kompanija.


„Priemonių, kaip rūpintis savo oda – tikrai daug. Jas pasirinkti reikėtų pagal individualius poreikius ir amžių, o tuo pačiu svarbu nepamiršti, kad odos žavesys priklauso ne tik nuo naudojamų priemonių ir papildų, bet ir mus supančios aplinkos. Kasdien gerai išsimiegoti, mokytis valdyti stresą, valgyti organizmui naudingus maisto produktus – atrodo paprasta? O dar ir labai veiksminga. Tai ne tik padės pasirūpinti oda, bet ir bendra organizmo sveikata“, – apibendrina „Newcrush“ komandos atstovė R. Neverauskaitė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)