Nuo veido kaukių iki šaltibarščių: 4 netikėti mineralinio vandens panaudojimo būdai

Nuo veido kaukių iki šaltibarščių: 4 netikėti mineralinio vandens panaudojimo būdai


Kad mineralinį vandenį reikia gerti, tuo greičiausiai neabejojame nei vienas. Sako, viena jo stiklinė sugrąžina jaunystę. Bet kalbėdami apie mineralinį vandenį galime būti kur kas išradingesni. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ naujasis leidinys „Įkvėpimai“ siūlo keletą originalių būdų, kaip vande¬nį panaudoti itin netikėtais būdais.


„Pastebime, kad vandens pardavimai jau ne pirmus metus auga. Ir kol negazuoto vandens pardavimai auga gana nuosekliai, gazuoto vandens pardavimų šuolio nepastebėti neįmanoma. Per paskutinius porą metų jo pardavimai išaugo 24 proc.“, – teigia „Maximos“ atstovė Vilma Drulienė.


Dar viena įdomi tendencija: gazuoto vandens pardavimai priklauso nuo sezoniškumo. Tačiau jie išauga ne tik vasarą, bet ir žiemą.


Burbuliuoti šaltibarščiai


Kas sakė, kad žiema – nėra tinkamas metas mūsų nacionaliniam patiekalui? Išdrįskite miner¬aliniu vandeniu praskiesti... šaltibarščius. Skonis – unikalus.


JUMS REIKĖS:


2 nedideli virti burokėliai
0,5 litro kefyro
1 stiklinė mineralinio vandens
2 kietai virti kiaušiniai
Svogūnų laiškų, krapų, citrinos sulčių, druskos – pagal skonį

REKLAMA


„Kol verda bulvės, nes šaltibarščiai be jų – pusė malonumo – sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, kietai virtus kiaušinius, svogūnų laiškus ir krapus. Viską suberkite į dube¬nį, pabarstykite druska, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite. Kefyrą gerai išplakite su mineraliniu vandeniu ir užpilkite burokėlių mišinį“, – receptu dalijasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.


Marinatas su mineralais


Pasak B. Baratinskaitės, pabarstę mėgstamais prieskoniais mėsą, tiesiog užliekite ją mineraliniu vandeniu. Angliarūgštės burbuliukai mėsą suminkštins, o kepsnys išeis puikus.


Mineraliniame vandenyje rauginti agurkai


JUMS REIKĖS:


1 kg agurkų
1 l mineralinio vandens
2 valgomieji šaukštai druskos
Krapų
5 skiltelės česnako


„Tiks bet koks dubuo su dangčiu arba stiklainis. Ant dugno paklokite krapų ir smulkiai pripjaustytų česnakų. Ant šio mišinio išrikiuokite agurkus. Ant jų – vėl krapus ir česnakus. Kai sudėsite visą kilogramą, į kitą indą berkite druską ir užliekite ją mineraliniu vandeniu. Indą dėkite į šaldytuvą ir po paros jau valgykite šviežiai raugtus agurkus. Vasaros kvapas – viduržiemy“, – sako maisto gamybos ekspertė.


Vandens ir medaus kaukė


Per žiemą išsausėjusi veido oda padė¬kos, jei pamaloninsite ją negazuoto mineralinio vandens ir medaus kauke. 2 arbatinius šaukštelius medaus išmaišykite 50-yje mililitrų šilto mineralinio vandens. Kaukė drėkina ir minkština odą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)