„Facebook“ atšaukia prieštaringai vertinamą Australijos naujienų portalų draudimą

„Facebook“ atšaukia prieštaringai vertinamą Australijos naujienų portalų draudimą


„Facebook“ antradienį paskelbė atšauksiantis prieštaringai vertinamą Australijos naujienų portalų draudimą po to, kai šalies Vyriausybė sutiko pakeisti pirmąjį pasaulyje tokio pobūdžio žiniasklaidos įstatymą, pagal kurį „Facebook“ turėtų mokėti naujienų portalams už socialiniame tinkle įkeltą jų turinį.


Australijos iždo sekretorius Joshas Frydenbergas ir „Facebook“ nurodė, kad dėl esminių įstatymo aspektų buvo pasiektas kompromisas.


„Dėl šių pokyčių toliau galime investuoti į viešąjį interesą atitinkančią žurnalistiką ir atkurti prieigą prie naujienų feisbuke australams jau artimiausiomis dienomis“, – sakė „Facebook Australia“ vykdomasis direktorius Willas Eastonas.


Pagal pasiektą kompromisą, „Facebook“ ir „Google“ – pagrindiniams įstatymo taikiniams – nebus taikomos nuobaudos, jei įmonės pasirašys susitarimus su vietos žiniasklaidos bendrovėmis dėl naujienų apmokestinimo.


„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas penktadienį dalyvavo derybose su Australijos vyriausybe dėl šio įstatymo. Tuo tarpu Australijos premjeras Scottas Morrisonas tvirtino, kad jo vadovaujama šalis nenusileis technologijų milžinės „grasinimams“.


Nuo ketvirtadienio australai nebegalėjo feisbuke skelbti nuorodų į straipsnius naujienų portaluose ar peržiūrėti Australijos naujienų portalų „Facebook“ paskyrų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)