J. Bidenas dėl koronaviruso atnaujins D. Trumpo atšauktą draudimą užsieniečiams įvažiuoti į šalį

J. Bidenas dėl koronaviruso atnaujins D. Trumpo atšauktą draudimą užsieniečiams įvažiuoti į šalį


JAV prezidentas Joe Bidenas dėl COVID-19 atnaujins draudimą į šalį atvykti daugumai užsieniečių, kurie Jungtinėje Karalystėje (JK), Brazilijoje, Airijoje ir daugelyje kitų Europos šalių, naujienų agentūrai AFP patvirtino vienas Baltųjų rūmų pareigūnas, naujajai administracijai imantis sprendimų dėl pandemijos suvaldymo.


Pirmadienį J. Bidenas esą taip pat pratęs draudimą atvykti keliautojams, kurie neseniai buvo Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), ekspertams perspėjant, kad naujų, labiau užkrečiamų atmainų koronavirusas jau plinta JAV.


Naujasis prezidentas praeitą savaitę sugriežtino kaukių dėvėjimo taisykles ir nurodė saviizoliuotis žmonėms, atvykusiems į Jungtines Valstijas, taip bandydamas valdyti vis blogėjančią koronaviruso krizės padėtį šalyje.


J. Bidenas tvirtino, kad kitą mėnesį COVID-19 aukų skaičius JAV kitą mėnesį išaugs ir pasieks nuo 420 tūkst. iki 500 tūkst., todėl esą reikia drastiškų veiksmų.


„Gyvename nacionalinės ekstremaliosios padėties sąlygomis. Pats metas ją laikyti tokia“, – ketvirtadienį sakė jis.

REKLAMA


Paskutinėmis savo kadencijos dienomis D. Trumpas paskelbė, kad draudimas dėl COVID-19 atvykti užsieniečiams iš daugumos Europos šalių ir Brazilijos yra atšaukiamas, tačiau J. Bideno administracija teigė nedelsiant atšauksianti D. Trumpo įsaką, kuris įsigalios sausio 26 d.


D. Trumpas 2020 m. sausio 31 d. įvedė draudimą į JAV atvykti užsieniečiams iš Kinijos. Kovo 14 d., pandemijai įsibėgėjus, uždrausta atvykti ir iš Europos šalių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)