JAV kongresmenas respublikonas mėgino įsinešti pistoletą į posėdžių salę

JAV kongresmenas respublikonas mėgino įsinešti pistoletą į posėdžių salę


Kapitolijaus policija tiria informaciją, kad kongresmenas respublikonas Andy`is Harrisas ketvirtadienį mėgino įsinešti pistoletą į JAV Kongreso Atstovų Rūmų posėdžių salę. Tai pranešė televizijos kanalas NBC.


„Vienas iš saugumo tarnybos pareigūnų pastebėjo šaunamąjį ginklą pas kongresmeną A. Harrisą ir perdavė šią informaciją savo vyresnybei“, - sakė žurnalistams Kapitolijaus policijos atstovas. Jis patikslino, kad A. Harrisui nepavyko įsinešti pistoleto į salę.


Praėjusią savaitę naujasis tvarką Atstovų Rūmuose prižiūrintis seržantas Timothy`is Blodgettas įvedė taisykles, pagal kurias kongresmenai dabar turi būti patikrinti metalo ieškikliu prieš jiems įeinant į Amerikos parlamento žemųjų rūmų posėdžių salę.


Sausio 6 d. ankstesnio JAV prezidento respublikono Donaldo Trumpo šalininkai įsiveržė į Kongreso pastatą, kad sutrukdytų patvirtinti lapkričio 3 d. įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo demokratas Joe Bidenas, rezultatus. Minia patraukė prie Kapitolijaus po D. Trumpo kreipimosi į savo šalininkus, susirinkusius prie Baltųjų rūmų.

REKLAMA


J. Bidenas paskelbė nurodymus dėvėti kaukes ir riboti keliones


JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį sugriežtino kaukių dėvėjimo taisykles ir paskelbė, kad į šalį atvykstantys keliautojai turės laikytis saviizoliacijos.


Per pirmąją savo kadencijos visą dieną naujasis prezidentas ėmėsi spręsti kovos su koronaviruso protrūkiu klausimą. Baltuosiuose rūmuose pasirašydamas 10 įsakų, tautai jis sakė, kad mirčių nuo COVID-19 skaičius ateinantį mėnesį greičiausiai padidės nuo 400 tūkst. iki pusės milijono. Dėl šios priežasties reikia imtis drastiškų veiksmų, teigė J. Bidenas.


„Šalyje – nepaprastoji padėtis. Laikas pradėti žiūrėti į situaciją kaip į nepaprastąją padėtį“, – teigė naujasis prezidentas.


J. Bidenas pabrėžė, kad jo prezidentavimo laikotarpiu mokslininkai dirbs be politinio kišimosi. „Sakysime jums tiesą, net kai suklysime“, – pažadėjo jis.


Į JAV atvykstantys keliautojai iki šiol turėjo prieš skrydį pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus, dabar atvykėliams bus privaloma ir saviizoliacija, paskelbė J. Bidenas.

REKLAMA


Prezidentas taip pat pasirašė įsakus spartinti vakcinaciją ir išplėsti reikalavimą dėvėti kaukes viešajame transporte.


Kaukių dėvėjimas „tapo partiniu reikalu, tačiau tai greičiau patriotinis veiksmas“, teigė J. Bidenas, kuris šiuo klausimu kalba visai kitaip nei ištisus mėnesius prieštaringas žinutes apie kaukių dėvėjimą skelbęs Donaldas Trumpas.


J. Bideno inauguracija sulaukė daugiau televizijos žiūrovų negu D. Trumpo


Naujojo JAV prezidento Joe Bideno inauguracijos transliacija pagal televizijos žiūrovų skaičių pranoko analogiškos jo pirmtako Donaldo Trumpo ceremonijos transliaciją 2017 metais.


Tai ketvirtadienį pranešė žurnalas „Variety“, remdamasis preliminariais tyrimų tarnybos „Nielsen“ duomenimis.


Jie rodo, kad prezidento J. Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris prisaikdinimo ceremoniją trečiadienį žiūrėjo 39,87 mln. žmonių, o D. Trumpo inauguraciją stebėjo 38,35 mln. televizijos žiūrovų. Tad 46-ojo JAV prezidento inauguracija prie ekranų pritraukė 4 proc. daugiau žiūrovų negu jo pirmtako ceremonija.


Didžiausią auditoriją surinko televizijos kanalas CNN (9,9 mln. žmonių), antrojoje vietoje – ABC (7,66 mln. žmonių), trečiojoje – NBC (6,89 mln. žmonių).


Dėl koronaviruso plitimo J. Bideno inauguracija buvo mažesnio formato, jos metu buvo laikomasi saugaus atstumo. Be to, ceremonijos rengėjai atsisakė iškilmingo parado. Inauguracijos dieną Vašingtone neužfiksuota jokių incidentų, nors po sausio 6 d. riaušių JAV sostinėje buvo imtasi griežtų saugumo priemonių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)