D. Trumpas su savo šalininkais svarstėo galimybę įkurti naują partiją

D. Trumpas su savo šalininkais svarstėo galimybę įkurti naują partiją


Kadenciją baigiantis JAV prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas pastaruoju metu su savo bendraminčiais svarstė galimybę įkurti naują partiją. Tai antradienį pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“.


Pasak leidinio šaltinių, Baltųjų rūmų šeimininkas norėtų pavadinti šią politinę organizaciją Patriotų partija.


Kaip pažymi „The Wall Street Journal“, D. Trumpo nesutarimai su jo dabartiniais bendrapartiečiais prasidėjo po to, kai keli iš jų, taip pat ir respublikonų daugumos JAV Kongreso Senate lyderis Mitchas McConnellis, pareiškė, kad prezidentas išprovokavo minią sukelti riaušes Kapitolijuje sausio 6 d.


Tada D. Trumpo šalininkai įsiveržė į Kongreso pastatą, kad sutrukdytų patvirtinti lapkričio 3 d. įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo demokratas Joe Bidenas, rezultatus. Minia patraukė prie Kapitolijaus po D. Trumpo kreipimosi į savo šalininkus, susirinkusius prie Baltųjų rūmų. Per riaušes žuvo keli žmonės.


J. Bideno inauguracija įvyks trečiadienį ant Kapitolijaus laiptų. Jos išvakarėse Vašingtone imtasi griežtų saugumo priemonių.

REKLAMA


D. Trumpas suteikė malonę 73 asmenims


Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį suteikė malonę 73 asmenims, įskaitant buvusį rinkimų kampanijos patarėją Steve'ą Bannoną, pranešė Baltieji rūmai.


„Prezidentas Donaldas J. Trumpas suteikė malonę 73 asmenims ir sumažino dar 70 asmenų bausmes“, – teigiama administracijos pranešime.


„Youtube“ pratęsė D. Trumpo kanalo blokavimą


JAV technologijų milžinės „Google“ valdoma vaizdo įrašų dalijimosi platforma „Youtube“ dar savaitei pratęsė antradienį turėjusį pasibaigti Donaldo Trumpo kanalo blokavimą.


Prieš savaitę kanalas buvo užblokuotas dėl galimo smurto kurstymo po sausio 6 d. vykusio D. Trumpo šalininkų įsiveržimo į Kapitolijų ir riaušių jame. Panašiai D. Trumpo paskyras blokavo ir kiti didieji socialiniai tinklai.


„Atsižvelgdami į nerimą dėl galimo smurto, Donaldo J. Trumpo kanalui nebus leidžiama įkelti naujų vaizdo įrašo ar tiesioginių srautinių transliacijų dar mažiausiai septynias dienas. Kaip minėjome anksčiau, komentavimo funkcija po šio kanalo vaizdo įrašais tebėra išjungta“, – sakoma „Youtube“ pranešime naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA


Socialinių tinklų atstovai tvirtina, kad D. Trumpas gali pasinaudoti savo paskyromis, kad pakurstytų daugiau neramumų išrinktojo prezidento Joe Bideno inauguracijos metu trečiadienį.


Sausio 6 d. tūkstančiai D. Trumpo rėmėjų įsiveržė į Kapitolijų netrukus po jo kalbos, kurioje jis kartojo nepagrįstus teiginius apie suklastotus prezidento rinkimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)