Norvegijoje patvirtinti pirmieji naujosios koronaviruso atmainos atvejai

Norvegijoje patvirtinti pirmieji naujosios koronaviruso atmainos atvejai


Norvegija pranešė apie nustatytus pirmuosius naujos koronaviruso atmainos atvejus, kuri pirmiausia buvo aptikta Jungtinėje Karalystėje (JK).


Norvegijos visuomenės sveikatos institutas patvirtino, kad naujosios atmainos koronavirusas nustatytas dviem keliautojams, kurie anksčiau gruodį atvyko iš JK. Institutas dėl privatumo sumetimų neatskleidė, kada asmenys atvyko iš JK.


Instituto teigimu, naujoji koronaviruso atmaina aptikta jau keliose Europos šalyse. Kaimyninėje Švedijoje apie pirmąjį naujosios atmainos atvejį pranešta šeštadienį, o Danijoje šios atmainos užregistruota jau per 40 atvejų.


Norvegija neseniai įvedė keleivinių skrydžių iš JK draudimą, galiojantį iki antradienio. Vyriausybė tikino, kad draudimas gali būti pratęstas, jei to prireiks.


Japonija dėl naujosios koronaviruso atmainos uždraudė užsieniečiams atvykti į šalį


Japonija iki sausio pabaigos uždraudė užsieniečiams atvykti į šalį, užfiksavus naujosios koronaviruso atmainos atvejų.


Japonijoje iki šiol nustatyti aštuoni naujosios koronaviruso atmainos, kuri pirmiausia buvo patvirtinti Jungtinėje Karalystėje (JK), atvejai. Keturi iš jų buvo paguldyti į ligoninę, o kiti keturi saviizoliavosi, teigė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA


Japonija praeitą ketvirtadienį įvedė draudimą į šalį atvykti užsieniečiams, kurie neseniai lankėsi JK ir Pietų Afrikos Respublikoje, kur taip pat buvo aptikta nauja koronaviruso atmaina.


Japonijoje šiuo metu didėja naujų COVID-19 atvejų skaičius, o šeštadienį jų užregistruota rekordiškai daug – 3 881.


Penktadienį premjeras Yoshihide Suga paragino gyventojus ramiai sutikti Naujuosius metus ir taip padėti sustabdyti koronaviruso plitimą.


Japonijoje patvirtinta per 220 tūkst. COVID-19 atvejų ir apie 3 250 mirčių nuo šios ligos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)