J. Bidenas: Kongresas turi imtis veiksmų, antraip vakcinavimo procesas „sulėtės ir sustos“

J. Bidenas: Kongresas turi imtis veiksmų, antraip vakcinavimo procesas „sulėtės ir sustos“


Išrinktasis prezidentas Joe Bidenas antradienį išsakė perspėjimą, kad vakcinacija JAV „sulėtės ir sustos“, jei Kongresas skubiai neskirs finansavimo.


2021 m. sausio 20 d. prezidento pareigas perimsiantis J. Bidenas taip pat pažadėjo, kad jo administracija per pirmąsias 100 jo darbo dienų atliks mažiausiai 100 mln. skiepijimų.


„Yra reali galimybė, kad po pirmojo vakcinavimo rato procesas sulėtės ir sustos, – žurnalistams sakė jis. – Reikia, kad abi partijos Kongrese pabaigtų pradėtą darbą, antraip milijonai amerikiečių skiepų lauks dar ilgiau.“


Pristatydamas savo sveikatos apsaugos komandos narius, J. Bidenas teigė juos esant „krizės patikrintus“. Išrinktasis prezidentas patikino, kad komanda visomis išgalėmis sieks suvaldyti šią pandemiją. J. Bideno prioritetai bus „paspartinti testavimą, sutvarkyti tiekimo grandinę ir tiekti vakciną.“


J. Bidenas taip pat žada laikytis įtakingo užkrečiamųjų ligų eksperto Anthony'io Fauci rekomendacijų. Jis taip pat teigė prašysiantis, kad JAV gyventojai per pirmas 100 jo kadencijos dienų dėvėtų kaukes, ir įpareigosiantis jas dėvėti visose federalinėse įstaigose, lėktuvuose, traukiniuose ir autobusuose.


„Tai ne politinis pareiškimas, tai patriotinis veiksmas“, – teigė J. Bidenas, pats dėvėdamas kaukę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)