JAV: Džordžijoje perskaičiavus balsus patvirtinta J. Bideno pergalė

JAV: Džordžijoje perskaičiavus balsus patvirtinta J. Bideno pergalė


Perskaičiavus balsalapius Džordžijos valstijoje, patvirtinta, kad demokratas Joe Bidenas yra prezidento rinkimų šioje valstijoje nugalėtojas.


Kaip pranešama, Džordžijoje išrinktasis JAV prezidentas J. Bidenas 12 284 balsais nugalėjo dabartinį prezidentą respublikoną Donaldą Trumpą.


Džordžijoje tradiciškai laimi Respublikonų partijos kandidatai į prezidentus. Šioje valstijoje pastaruosius 28 metus nebuvo laimėjęs Demokratų partijos kandidatas, ir tai skaudus pralaimėjimas D. Trumpui, kuris teisiniais ieškiniais ir nepagrįstais pareiškimais apie plataus masto sukčiavimą per rinkimus siekia panaikinti rinkimų rezultatus.


Nors balsų perskaičiavimas patvirtina J. Bideno pergalę, D. Trumpo kampanija turi teisę prašyti dar vieno perskaičiavimo, nes demokrato J. Bideno persvara valstijoje yra mažesnė nei 0,5 proc.


J. Bidenas pareiškė esąs įsitikinęs, kad D. Trumpas žinojo, kad nelaimės ir parodė „neįtikėtiną neatsakingumą“, ir apkaltino jį begėdiškai kenkiant demokratijai.

REKLAMA


Demokratas J. Bidenas taps 46-uoju JAV prezidentu, inauguracijos ceremonija numatyta sausį.


Rinkimuose J. Bidenas gavo 6 mln. daugiau balsų nei D. Trumpas. Pagal Rinkikų kolegijos sistemą, demokratas užsitikrino 306 rinkikų balsus, o D. Trumpas – 232. Vis dėlto D. Trumpas niekaip nesutinka pripažinti savo pralaimėjo lapkričio 3 d. vykusiuose rinkimuose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)