J. Bidenas primygtinai paragino amerikiečius dėvėti kaukes

J. Bidenas primygtinai paragino amerikiečius dėvėti kaukes


Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas primygtinai paragino visus piliečius kovoje su pandemija dėvėti kaukes. Kaukės dėvėjimas nėra „politinis pareiškimas“, sakė jis savo gimtajame Vilmingtono mieste. Priešingai, tai esą šiuo metu yra geriausia priemonė, kad būtų išgelbėta dešimtys tūkstančių žmonių gyvybių ir kiek įmanoma greitai grįžta prie įprasto gyvenimo.


„Primygtinai prašau: dėvėkite kaukę, - kalbėjo J. Bidenas. – Mes galime išgelbėti dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių, jei kiekvienas ateinančiais mėnesiais tiesiog dėvės kaukę. Ne demokratų ar respublikonų gyvybių, o amerikiečių gyvybių“. Taip demokratas kreipėsi ir į prezidento Donaldo Trumpo rinkėjus, ragindamas juos dengti nosį ir burną. Daug D. Trumpo šalininkų kaukių dėvėjimą atmeta.


„Kaukės dėvėjimo tikslas nėra padaryti jūsų gyvenimą nepatogų ar iš jūsų kažką atimti, - kalbėjo buvęs viceprezidentas, sausio 20-ąją tapsiantis Baltųjų rūmų šeimininku. – Tikslas yra mums visiems kažką grąžinti: įprastą gyvenimą“. Žmonės esą turėtų dėvėti kaukes dėl savęs pačių ir dėl savo kaimynų.

REKLAMA


J. Bidenas jau ir per rinkimų kampaniją vis ragino piliečius dėvėti kaukes. Tuo tarpu vienu metu pats Covid-19 susirgęs D. Trumpas niekad atvirai neragino to daryti. Jis pats kaukę dėvėdavo tik išimtiniais atvejai ir ne kartą šaipėsi iš jas dėvinčiųjų, įskaitant J. Bideną.


Praėjusį antradienį vykusių JAV prezidento rinkimų nugalėtojas kovą su pandemija pavadino vienu skubiausių savo uždavinių. Pirmadienį jis, be to, paskyrė ekspertų grupę, kuri jam patarinės koronaviruso klausimu.


JAV patvirtinta jau 10 mln. koronaviruso infekcijų ir daugiau kaip 237 000 mirties atvejų. Šie skaičiai yra didžiausi pasaulyje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)