D. Trumpas: nesuprantu, kodėl JAV turėtų ginti Vokietiją nuo Rusijos

D. Trumpas: nesuprantu, kodėl JAV turėtų ginti Vokietiją nuo Rusijos


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė nesuprantąs, kodėl JAV turėtų ginti Vokietiją nuo Rusijos.


„Vokietija moka Rusijai milijardus dolerių per metus už energiją, o mes turime saugoti Vokietiją nuo Rusijos. Apie ką čia viskas?“, – trečiadienį tviteryje rašė JAV vadovas, komentuodamas JAV sprendimą išvesti didelę dalį savo karių iš Vokietijos.


D. Trumpas, be kita ko, dar kartą papriekaištavo Vokietijai neskiriant pakankamai lėšų NATO kolektyvinei gynybai paremti. JAV vadovas ne kartą reikalavo, kad visos NATO narės gynybai skirtų bent 2 proc. BVP.


Trečiadienį JAV gynybos sekretorius Markas Esperas paskelbė, kad JAV išves iš Vokietijos 11 900 karių. Iš jų apie 6 400 bus išsiųsti namo, o maždaug 5 600 perkelti į kitas Europos šalis. JAV laikys Vokietijoje ne daugiau kaip 25 000 karių.


D. Trumpas: jei rinkimus laimės J. Bidenas, JAV taps „dar viena Venesuela“


JAV prezidentas Donaldas Trumpas įspėja dėl šalies grįžimo prie Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, jei jis pralaimės rinkimus.

REKLAMA


Lankydamasis naftos gavybos komplekse Midlande (Teksasas), D. Trumpas sakė, kad dėl tokio žingsnio  JAV patirtų konkurencinę žalą ir tai kainuotų „milijardus dolerių“. Jei į valdžią ateis demokratai, jie sugriaus ne tik naftos ir dujų pramonę, bet ir visą JAV ekonomiką, kalbėjo respublikonas prezidentas. JAV tada esą taptų „dar vien Venesuela“.


Prieš lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus D. Trumpas apklausose atsilieka nuo savo varžovo demokrato Joe Bideno.


Buvęs JAV viceprezidentas J. Bidenas savo pergalės atveju pažadėjo grįžti prie Paryžiaus klimato kaitos susitarimo ir užsiminė apie dar ambicingesnius tikslus.


D. Trumpas, 2017 metų pradžioje stojęs prie šalies vairo, paskelbė apie JAV pasitraukimą iš JT klimato kaitos susitarimo.


D. Trumpo viešnagė Teksase buvo deklaruota kaip prezidento kelionė ir apmokėta iš mokesčių mokėtojų pinigų. Tačiau ji labiau panėšėjo į rinkimų kampanijos renginį. D. Trumpas aštriai užsipuolė J. Bideną ir „radikalius kairiuosius“ demokratus.

REKLAMA


„Jie nori su šaknimis išrauti ir sunaikinti amerikietiškas vertybes, - kalbėjo D. Trumpas. – Jie nori iš nacionalinio gyvenimo ištrinti bet kokį religijos pėdsaką. Jie nori indoktrinuoti mūsų vaikus, atimti finansavimą iš policijos, sunaikinti priemiesčius, kurstyti neramumus (....)“.


Šie teiginiai neatitinka J. Bideno tikrosios programos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)