D. Trumpas: jei J. Bidenas laimėtų rinkimus, JAV gali pasukti Venesuelos keliu

D. Trumpas: jei J. Bidenas laimėtų rinkimus, JAV gali pasukti Venesuelos keliu


Amerikos prezidento Donaldo Trumpo nuomone, Jungtinės Valstijos gali pasukti Venesuelos keliu, jeigu valstybės vadovo rinkimus laimėtų buvęs JAV viceprezidentas demokratas Joe Bidenas.


D. Trumpas tai pareiškė interviu televizijos kanalui „Fox News“, kuris buvo parodytas sekmadienį.


„Jis (Bidenas) sunaikins mūsų šalį, bet ne savo rankomis. Tai padarys radikalūs kairieji“, - sakė Baltųjų rūmų šeimininkas. „Tai ta pati ideologija, kuri apėmė Venesuelą, vieną turtingiausių pasaulio šalių. Dabar jie neturi nei vandens, nei maisto, nei medicinos“, - konstatavo D. Trumpas.


Anksčiau JAV prezidentas tviteryje rašė, kad „radikalūs kairieji demokratai, visiškai kontroliuojantys Bideną“, sunaikins JAV. „Ameriką ištiks neįsivaizduojamos baisybės“, - teigė jis.


Venesuela pastaraisiais metais patiria didžiulę ekonominę ir socialinę krizę, kurią lydi hiperinfliacija ir nacionalinės valiutos nuvertėjimas. JT duomenimis, šalį jau paliko apie 4,5 mln. žmonių, beveik 80 proc. jų yra regiono valstybėse. Tarptautinis valiutos fondas sausio pabaigoje pareiškė, kad bendras migrantų iš Venesuelos skaičius šįmet gali viršyti 6 mln.


59-ieji JAV prezidento rinkimai įvyks šių metų lapkričio 3 d. 







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>