Šiaurės Korėja nutrauks ryšių linijas su Pietų Korėja

Šiaurės Korėja nutrauks ryšių linijas su Pietų Korėja


Šiaurės Korėja antradienį nutrauks karinių ir politinių ryšių linijas su „prieše“ Pietų Korėja, paskelbė valstybinė Šiaurės Korėjos žiniasklaida.


Anksčiau Pchenjanas grasino uždaryti ryšių su Pietų Korėja biurą dėl Pietų Korėjos aktyvistų leidžiamų balionų su lapeliais, kuriuose kritikuojamas Šiaurės Korėjos režimas. Dvišaliai Šiaurės ir Pietų Korėjos santykiai įstrigo aklavietėje, nepaisant trijų Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimų 2018 m.


Pchenjanas „visiškai nutrauks ir uždarys ryšių liniją tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų pareigūnų, kuri buvo palaikoma per Šiaurės ir Pietų Korėjų ryšių biurą“ bei kitas ryšių linijas „nuo 2020 m. birželio 9 d. 12 val.“, pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).


Taip pat bus nutrauktos ryšių linijos tarp abiejų šalių kariuomenių ir karštoji linija tarp Korėjos darbininkų partijos centrinio komiteto ir Pietų Korėjos prezidento Mėlynųjų rūmų, skelbia KCNA.


Praeitą savaitę Šiaurės Korėja pagrasino uždaryti ryšių biurą ir pagrasino imtis dar daugiau veiksmų, kurie privers Seulą „kentėti“. Įtakinga Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong taip pat pagrasino nutraukti karinį susitarimą su Seulu, jei šis nesustabdys aktyvistų, bandančių į Šiaurės Korėją balionais perkelti lapelių, kuriuose kritikuojamas režimas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)