Seulas: Kim Jong Unas yra gyvas ir sveikas

Seulas: Kim Jong Unas yra gyvas ir sveikas


Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas yra „gyvas ir sveikas“, tvirtina aukščiausias Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Moon Chung-inas, neigdamas gandus apie Kim Jong Uno sveikatos problemas.


„Mūsų valstybės politika yra tvirta. Kim Jong Unas yra gyvas ir sveikas“, – interviu CNN sakė Moon Chung-inas.


Patarėjo teigimu, Kim Jong Unas nuo balandžio 13 d. yra Vonsane, šalies rytuose esančiame kurorte. „Nebuvo užfiksuota jokio įtartino judėjimo“, – teigė jis.


Gandai apie prastą Kim Jong Uno sveikatą kilo po to, kai balandžio 15 d. jis nedalyvavo Šiaurės Korėjos įkūrėjo, savo senelio Kim Il Sungo gimimo metinių iškilmėse. Kim Jong Unas viešumoje nesirodė nuo balandžio 11 d., kai pirmininkavo Darbininkų partijos politbiuro posėdyje. Balandžio 12 d. Šiaurės Korėjos žiniasklaida skelbė, kad lyderis apžiūrėjo kariuomenės naikintuvus.


Jo dingimas iš viešosios erdvės paskatino virtinę nepatvirtintų pranešimų žiniasklaidoje dėl neva itin prastos Kim Jong Uno būklės, kuriuos jau anksčiau neigė Pietų Korėja.

REKLAMA


„Negalime nieko patvirtinti, Šiaurės Korėjoje nebuvo užfiksuota neįprasto judėjimo“, – praeitą savaitę pranešime teigė Pietų Korėjos Prezidentūra.


Gandų virtinė prasidėjo nuo apie Šiaurės Korėją rašančio portalo „Daily NK“, kuris pranešė, kad Kim Jong Unas yra sunkios būklės po širdies ir kraujagyslių operacijos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)