Koronavirusas pasaulyje: Azijoje pandemijos mastas mažėja, JAV prezidentas D. Trumpas sulaukė tyrimų rezultatų

Koronavirusas pasaulyje: Azijoje pandemijos mastas mažėja, JAV prezidentas D. Trumpas sulaukė tyrimų rezultatų


Koronaviruso kilmės šalyje Kinijoje šeštadienį užfiksuota tik 20 naujų užsikrėtimo „Covid-19“ atvejų ir 10 naujų mirties atvejų, rodo naujausi Nacionalinės sveikatos komisijos (NHC) paskelbti duomenys.


Visi nauji mirties atvejai užfiksuoti Uhano mieste – Hubėjaus provincijos sostinėje, kur pernai gruodį prasidėjo šio koronaviruso protrūkis.


Iš visų naujų užsikrėtimo atvejų 16 nustatyti sugrįžusiems Kinijos piliečiams, kurie užsikrėtė užsienyje. Vadinasi, vietinio perdavimo atvejų Kinijoje vis mažėja.


Kinijoje „Covid-19“ iki šiol nusinešė 3 199 žmonių gyvybes, šalyje iš viso užsikrėtė 80 844 žmonės, iš kurių 66 911 jau pasveiko.


Tuo metu Pietų Korėjoje pirmą kartą per daugiau kaip tris savaites pranešta apie mažiau nei 100 užfiksuotų naujų užsikrėtimo atvejų.


Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai šeštadienį užregistravo 76 naujus užsikrėtimus. Iš viso šalyje užsikrėtusiųjų skaičius siekia jau 8 162, o mirčių – 75.


Pasauliniu mastu, remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, užsikrėtimo atvejų skaičius viršija 142 649, mažiausiai 5 393 mirė.

REKLAMA


JAV prezidento D. Trumpo tyrimas dėl koronaviruso – neigiamas


JAV prezidento Donaldo Trumpo tyrimas dėl koronaviruso yra neigiamas, pranešė Baltųjų rūmų gydytojas Seanas Conley’is.


„Šį vakarą gavau patvirtinimą, kad tyrimas – neigiamas“, – šeštadienį skelbė S. Conley’is.


D. Trumpui tyrimas dėl koronaviruso atliktas praėjus kelioms dienoms po susitikimo su Brazilijos delegacija, iš kurios kai kuriems asmenims vėliau buvo diagnozuotas koronavirusas. Tarp užsikrėtusiųjų yra Brazilijos prezidento patarėjas Fabio Wajngartenas.


„Praėjus savaitei po vakarienės su Brazilijos delegacija, vykusios „Mar-a-Lago“, prezidentui nepasireiškia jokie simptomai“, – teigė S. Conley’is.


73 metų amžiaus JAV prezidentas po susitikimo nesiizoliavo, nes tvirtino, kad jam nepasireiškia jokie koronavirusui būdingi simptomai. Vis dėlto prezidentas sulaukė didelio spaudimo pasidaryti tyrimą dėl galimo užsikrėtimo.


JAV šiuo metu patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius viršija 2 700, mirė 54 žmonės. Tikėtina, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra gerokai didesnis, nes teigiama, kad šalyje trūksta pajėgumų atlikti tyrimus.

REKLAMA


Penktadienį D. Trumpas paskelbė JAV nepaprastąją padėtį, o šeštadienį išplėtė kelionių į JAV draudimą – į sąrašą įtraukė Didžiąją Britaniją ir Airiją. Prieš kelias dienas JAV 30-iai dienų sustabdė visas keliones iš 26 Europos šalių į JAV, tačiau tuo metu į draudimą neįtraukė Didžiosios Britanijos ir Airijos.


„Prezidentas priėmė sprendimą sustabdyti visas keliones iš Didžiosios Britanijos ir Airijos, tai įsigalios vidurnaktį pirmadienį“, – sakė viceprezidentas Mike’as Pence’as.


Pasak M. Pence’o, sprendimas priimtas išklausius JAV sveikatos ekspertų rekomendacijas, kai tose šalyse sparčiai auga užsikrėtimų skaičius. Didžiojoje Britanijoje nuo koronaviruso mirusių žmonių skaičius šeštadienį beveik padvigubėjo – iki 21.


JAV piliečiai gali sugrįžti namo. Jiems bus atlikta medicinos apžiūra ir nurodyta 14 dienų laikytis karantino.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>