Šiaurės Korėja neigia savo lyderio mirtį: Kim Jong Unas pasirodė viešumoje

Šiaurės Korėja neigia savo lyderio mirtį: Kim Jong Unas pasirodė viešumoje


Po kilusių spekuliacijų užsienio žiniasklaidoje apie galimą Kim Jong Uno mirtį, Šiaurės Korėja išplatino pranešimą apie savo lyderio pasirodymą viešumoje. Tai paneigia Honkongo televizijoje pasirodžiusius gandus, esą K. Jong Uno gyvybė užgeso.


Šiaurės Korėjos lyderis viešumoje pasirodė po maždaug trijų savaičių pertraukos. Apie jo veiklą nieko nežinoma nuo balandžio 11 dienos. Tai nėra pirmas toks kartas, kai K. Jong Unas dingsta iš viešumos. 2014 metais 36-erių vyras nesirodė net šešias savaites.


Pastaruoju metu buvo spėliojama, kad K. Jong Uno sveikata suprastėjo po galimos širdies operacijos. Spėliojama, kad ji galėjo būti atlikta balandžio pradžioje.


Šeštadienį anksti ryte Korėjos centrinė naujienų agentūra paneigė gandus apie sunkią savo lyderio būklę ir išplatino nuotraukas, esą jis dalyvavo „Suchon“ fosfatinių trąšų gamyklos atidaryme. Kai kurie ekspertai būgštauja, kad ši gamykla gali būti panaudota skystai medžiagai branduolinėms bomboms gaminti.


Tiesa, K. Jong Uno pasirodymo viešoje erdvėje nepatvirtino kiti šaltiniai, pavyzdžiui Seulas. Nežinoma ir kada tiksliai darytos nuotraukos su Šiaurės Korėjos lyderio apsilankymu gamykloje.


K. Jong Unas vadovauja Šiaurės Korėjai nuo 2011 metų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)