„Audi“ iki 2025-ųjų Vokietijoje atleis 9,5 tūkst. darbuotojų

„Audi“ iki 2025-ųjų Vokietijoje atleis 9,5 tūkst. darbuotojų


Vokietijos automobilių gamintoja „Audi“ pranešė apie ketinimus iki 2025 metų Vokietijoje atleisti 9,5 tūkst. darbuotojų – bendrovė vykdo restruktūrizacijos planą, pagal kurį iki 2029-ųjų yra siekiama sutaupyti kelis milijardus eurų.


Bendrovė teigė, kad darbuotojų skaičiaus sumažinimas bus užtikrinamas įtvirtinant ankstyvo išėjimo į pensiją programą ir vykstant įprastai darbuotojų kaitai. Bendrovė pridūrė, kad elektromobilių ir skaitmeninimo srityse bus tęsiamas darbuotojų samdymas.


„Audi“ pranešime teigė, kad dėl darbuotojų atleidimų bus „optimizuojamas gamybos pajėgumas dviejose Vokietijos gamyklose“, o likusiems darbuotojams iki 2029-ųjų bus suteikiamos darbo vietų garantijos.


„Su sutaupyta 6 mlrd. eurų suma tikslinės grąžos rodiklis bus įtvirtintas ties 9-11 proc. riba ir bus finansuojami tokie ateities projektai, kaip elektrifikacija ir skaitmeninimas“, – teigė bendrovė.


„Audi“, priklausanti „Volkswagen Group“, imasi restruktūrizacijos plano dėl itin brangaus perėjimo nuo vidaus degimo variklių prie elektrinių variklių.

REKLAMA


Pirmaisiais devyniais 2019-ųjų mėnesiais nukritus įmonės pardavimams, pajamoms ir grynajam pelnui, „Audi“ patyrė daugiau nuostolių nei kitos Vokietijos automobilių gamybos bendrovės – dar vienu skausmingu kirčiu bendrovei tapo pakilę ES emisijų testavimo standartai.


Kaip ir kitos „Volkswagen Group“ valdomos bendrovės, „Audi“ patiria sunkumus bandydama judėti į priekį po „dyzelgeito“ skandalo – bendrovė į automobilius įdiegė programinę įrangą, su kuria buvo sukčiaujama dyzelinių automobilių taršos emisijų testų metu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)