A. Merkel atskleidė, kad Berlyno sienos laikais norėjo apsilankyti Jungtinėse Valstijose

A. Merkel atskleidė, kad Berlyno sienos laikais norėjo apsilankyti Jungtinėse Valstijose


Antradienį paskelbtame interviu žurnalui „Spiegel“ Vokietijos kanclerė Angela Merkel papasakojo, jog Vokietijos Demokratinės Respublikos laikais ji norėjo kaip turistė apsilankyti Jungtinėse Valstijose, bet kad jos svajonė išsipildytų, ji būtų turėjusi sulaukti pensinio amžiaus.


Paklausta, kaip būtų susiklostęs jos gyvenimas, jeigu Berlyno siena iki šiol stovėtų, politikė pareiškė: „Šito mūsų pokalbio tai jau tikrai nebūtų“.


„Bet savo svajonę dabar aš jau būčiau galėjusi įgyvendinti. Vokietijos Demokratinėje Respublikoje moterys išeidavo į pensiją 60 metų amžiaus. Tad aš jau prieš penkerius metus būčiau galėjusi gauti užsienio pasą ir keliauti į Ameriką. Juk VDR pensininkai galėjo keliauti – kiekvienas, kuris jau buvo nereikalingas kaip darbuotojas, galėjo išvažiuoti“, - sakė Vokietijos Demokratinėje Respublikoje užaugusi 65 metų amžiaus A. Merkel.


Pasak vyriausybės vadovės, ji būtinai būtų apsilankiusi ir Vakarų Vokietijoje, bet pirmoji kelionė būtų buvusi būtent į JAV. Anot A. Merkel, tuo metu ji norėjo geriau susipažinti su Amerikos kultūra, pavažinėti amerikietiškais automobiliais ir pasiklausyti Bruce`o Springsteeno.


Šią savaitę Vokietijoje pažymimos Berlyno sienos griūties 30-osios metinės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)