Vokietijos ministras perspėjo dėl galimo migrantų antplūdžio, didesnio nei būta 2015 metais

Vokietijos ministras perspėjo dėl galimo migrantų antplūdžio, didesnio nei būta 2015 metais


Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis perspėjo, kad didėjantis į Graikijos salas atvykstančių pabėgėlių skaičius gali signalizuoti apie tai, kad ateityje Europa sulauks dar didesnio migrantų srauto nei būta 2015 metais migracijos krizės metu.


Apie tai jis paskelbė prieš vizitą į Turkiją ir Graikiją, kur aptars dėl migracijos kilusią įtampą. Atėnai praėjusį mėnesį perspėjo, kad iš Turkijos į Graikiją atvyksta vis daugiau pabėgėlių.


H. Seehoferio komentarą išspausdino Vokietijoje leidžiamas laikraštis „Bild am Sonntag“. Ministras paprašė ES partnerių šalių parodyti daugiau solidarumo migracijos klausimui spręsti.


„Privalome padėti Europos partnerėms kontroliuoti ES išorinių sienų apsaugą. Per ilgai palikome jas dirbti vienas, – teigė H. Seehoferis. – Jei to neįgyvendinsime, sulauksime tokios pat migrantų bangos, su kokia teko susidurti 2015 metais, o gal ir dar didesnės, nei būta prieš ketverius metus".


Dauguma migrantų mėgina įveikti maršrutą, besidriekiantį nuo Turkijai priklausančių Egėjo jūros krantų iki Graikijos salų. Tai jų būdas patekti į Europą. 2016 metais pasirašytu susitarimu Ankara įsipareigojo neleisti migrantams keliauti į bloko šalis. Už tai ES narės pabėgėliams Turkijoje pažadėjo skirti 6 milijardų eurų paramą.


H. Seehoferis teigė, kad dirbs išvien su išrinktąja Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen ir sieks „padaryti viską, kas yra jo valioje, kad ES nebekartotų praeities sprendimų“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)