JAV valstybės departamentas: strategija Ukrainos atžvilgiu nė kiek nepasikeitė

JAV valstybės departamentas: strategija Ukrainos atžvilgiu nė kiek nepasikeitė


JAV paramos Ukrainai strategija išlieka nepakitusi – ji bus teikiama tol, kol to reikės, kad šalis galėtų tvirtai atsistoti ant kojų.


Tai ketvirtadienį Vašingtone pareiškė JAV valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris, praneša „Ukrinform“ korespondentas.


„JAV strategija (Ukrainos atžvilgiu) nė kiek nepasikeitė“, – sakė M. Milleris, paklaustas, kodėl JAV administracija Ukrainos rėmimo kontekste nebevartoja frazės „tiek, kiek reikės“.


Anot jo, dabartinė administracija aiškiai pareiškė, jog nori, kad Ukraina būtų nepriklausoma valstybė ir tvirtai stovėtų ant kojų.


„Mes ir toliau remsime Ukrainą. Tai – Jungtinių Valstijų politika“, – sakė Valstybės departamento atstovas, pabrėždamas, kad ji bus tęsiama „tol, kol reikės“.


Bet, anot jo, tai nereiškia, kad karinės pagalbos mastas bus toks pat, kaip ir 2022–2023 metais.


„Mes nemanome, kad to reikės, nes tikslas – galutinai pakeisti Ukrainą, kad ji atsistotų ant kojų, padėti jai sukurti savo pramoninę bazę ir savo karinę-pramoninę bazę“, – teigė Valstybės departamento atstovas.


„Norint tai pasiekti, svarbu, kad Kongresas priimtų įstatymo projektą dėl papildomo finansavimo“, - pabrėžė M. Milleris.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)