Iš girtų vairuotojų konfiskuotus automobilius Latvija perduos Ukrainai

Iš girtų vairuotojų konfiskuotus automobilius Latvija perduos Ukrainai


Latvija šiemet pradėjo konfiskuoti automobilius iš itin girtų vairuotojų, o kai saugojimo aikštelės persipildė transporto priemonėmis, buvo nuspręsta perduoti jas Ukrainos kariuomenei ir ligoninėms.


Pasak Latvijos transliuotojo LSM, kovo 7 dieną vykusiame Latvijos vyriausybės posėdyje pritarta aštuonių automobilių neatlygintinam perdavimui Ukrainos gynybos ministerijos kariuomenės daliniams, Vinycios regiono klinikinei ligoninei ir Kupjansko tarybos teritorinei gydytojų asociacijai.


Automobiliai siunčiami po greitų teisės aktų pataisų, kurios reiškia, kad iš neblaivių vairuotojų valstybės konfiskuotos transporto priemonės dabar gali būti siunčiamos padėti Ukrainai gintis nuo Rusijos karo. Buvę savininkai negauna jokios kompensacijos, todėl sprendimas vairuoti išgėrus jiems kainuoja itin brangiai.


Per du mėnesius 1,9 mln. gyventojų turinčioje šalyje iš vairuotojų, kurių kraujyje rasta daugiau kaip 0,15 proc. alkoholio, buvo paimta 200 automobilių, rašo „Reuters“.


„Išties labai baisu, kai supranti, kiek daug girtų vairuotojų važinėja automobiliais“, – sakė Reinis Pozniakas, nevyriausybinės organizacijos „Twitter Convoy“, kuriai vyriausybė pavedė pristatyti automobilius į Ukrainą, įkūrėjas.

REKLAMA


„Niekas nesitikėjo, kad žmonės girti vairuoja tiek daug transporto priemonių, neįmanoma jų parduoti taip greitai, kaip žmonės geria. Todėl ir sugalvojau idėją – siųsti jas į Ukrainą“, – sakė jis, pridurdamas, kad jam buvo labai juokinga, kai viename iš konfiskuotų automobilių rado prisegtą Rusijos vėliavėlę, kurią ten paliko savininkas.


„Twitter Convoy“ jau išsiuntė apie 1 200 transporto priemonių po to, kai praėjus kelioms dienoms nuo Rusijos invazijos pradžios pernai vasario 24 dieną, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė prašymą aukoti. NVO 2022 metais surinko 2 mln. eurų transporto priemonių pirkimui, remontui ir logistikai. O pats R. Pozniakas Latvijoje buvo išrinktas Metų europiečiu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)