Britų gynybos sekretorius B. Wallace`as: šiuo metu kare prieš Ukrainą dalyvauja 97 proc. Rusijos armijos

Britų gynybos sekretorius B. Wallace`as: šiuo metu kare prieš Ukrainą dalyvauja 97 proc. Rusijos armijos


Dabar beveik visa Rusijos kariuomenė – 97 proc. – dalyvauja kare prieš Ukrainą. Tai BBC pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace`as.


Bet, pasak jo, Rusija vis tiek neįstengė sutelkti tiek pajėgų, kad pralaužtų Ukrainos gynybą.


„Mes greičiausiai matėme tik mėginimą veržtis į priekį“, – teigė B. Wallace'as.


Jungtinės Karalystės ministras pabrėžė, kad toks Rusijos kariuomenės panaudojimas „brangiai kainuoja“.


„Rusijos armijai tai labai brangiai kainavo. Manome, kad dabar 97 proc. Rusijos armijos, beveik visa jos armija, yra Ukrainoje“, - pareiškė B. Wallace'as.


Anksčiau buvo pranešta, kad nuo plataus masto įsiveržimo į Ukrainą pradžios Rusija jau neteko 139 770 kareivių ir daugiau kaip 9 000 karinės technikos vienetų.


Britų žvalgyba: Rusija veikiausiai suvokia, kad jos karo pramonės gamybos apimtys tampa kritine silpnybe


Rusijos aukšto rango valdžios pareigūnai veikiausiai suvokia, kad šalies karo pramonės gamybos apimtys tampa kritine silpnybe. Tai savo naujausioje, trečiadienio rytą paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

REKLAMA


Tokiu vertinimu pasidalinta po to, kai vasario 9 d. Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas Dmitrijus Medvedevas vizito Omske metu ragino plėsti tankų gamybą. Prieš tai šalies prezidentas Vladimiras Putinas taip pat buvo ne kartą kreipęsis į gynybos pramonės atstovus, ragindamas didinti indėlį į dabartinę „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje.


Sausio 12 d. V. Putinas viešai kritikavo vicepremjerą Denisą Manturovą, besirūpinantį gynybos pramonės klausimais, ir per televiziją transliuotą susitikimą kaltino jį „kvailiojimu“.


Kaip pažymima suvestinėje, silpstančios Rusijos karo pramonės sunkumus aštrina strateginė ir operatyvinė klaida, padaryta priėmus sprendimą įsiveržti į Ukrainą. JK gynybos ministerijos tvirtinimu, ginkluotės gamybos apsukos neišgali pasivyti Rusijos gynybos ministerijos reikalavimų remti operacijas Ukrainoje ir taip pat atkurti šalies ilgalaikius gynybinius pajėgumus.


JK gynybos ministerija tokiomis suvestinėmis dalinasi kasdien, nuo pat Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)