V. Zelenskis: Rusijos smūgiai nepalauš ukrainiečių

V. Zelenskis: Rusijos smūgiai nepalauš ukrainiečių


Prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad Rusija pradėjo dronų ir raketų atakas visoje jo šalyje, tačiau šios atakos nepalauš ukrainiečių.


„Visą naktį ir visą rytą priešas terorizuoja civilius gyventojus. Dronai kamikadzės ir raketos atakuoja visą Ukrainą. Priešas gali pulti mūsų miestus, bet nesugebės mūsų palaužti“, – sakė jis.


Sostinės meras Vitalijus Klyčko pranešė, kad iš pastato, į kurį pirmadienio rytą smogė dronas kamikadzė, išgelbėta 18 žmonių, tačiau mažiausiai du žmonės tebėra įstrigę po griuvėsiais. Gelbėjimo operacijos tęsiamos, gesinamas kilęs gaisras, kad valdžios institucijos toliau stengiasi tikslinti išpuolių aukų skaičių, rašė jis.


M. Podoliakas ragina pašalinti Rusiją iš G20 valstybių grupės


Pirmadienį, po Kyjive Rusijos surengtų dronų atakos, aukšto rango Ukrainos pareigūnas paragino pašalinti Rusiją G20 valstybių grupės, kurios susitikimas rengiamas po mėnesio.


„Tie, kurie duoda įsakymus pulti svarbią infrastruktūrą, sušaldyti civilius gyventojus ir organizuoja visuotinę mobilizaciją, kad fronto linija būtų padengta lavonais, tikrai negali sėdėti prie vieno stalo su (G20 šalių) lyderiais... (Rusija) turi būti pašalinta iš visų platformų“, – sakoma Ukrainos prezidento padėjėjo Mychaylo Podoliako pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

REKLAMA


Ukrainos premjeras: Rusija atakavo kritinę infrastruktūrą trijuose regionuose


Ukrainos ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis pirmadienį pareiškė, kad Rusija smogė svarbiausiai infrastruktūrai trijuose regionuose ir nutraukė elektros energijos tiekimą šimtams šalies miestų ir kaimų.


„Rusijos teroristai vėl atakavo Ukrainos energetikos infrastruktūrą trijuose regionuose“, – sakė D. Šmyhalis.


„Kyjive užfiksuoti penki dronų smūgiai. Buvo apgadinti energetikos objektai ir gyvenamasis namas“, – pridūrė jis.


Jis sakė, kad Rusija taip pat surengė raketų atakas prieš „kritinę infrastruktūrą“ centriniame Dniepropetrovsko regione ir rytiniame Sumų regione.


„Dėl šių atakų šimtai gyvenviečių be elektros liko šimtai gyvenviečių, – pridūrė jis. –Visos (vyriausybinės) tarnybos dirba šalindamos apšaudymo padarinius ir atkurdamos elektros tiekimą“.


D. Šmyhalis paragino ukrainiečius sumažinti elektros energijos vartojimą, ypač piko valandomis.


Prezidento kanceliarija pranešė, kad dėl Rusijos raketų smūgių į kritinę infrastruktūrą žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės. O Dniepropetrovske buvo numuštos trys Rusijos raketos, tačiau viena pataikė į energetikos objektus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)