Rusija per dvi dienas padarė žalos maždaug trečdaliui Ukrainos energetikos infrastruktūros

Rusija per dvi dienas padarė žalos maždaug trečdaliui Ukrainos energetikos infrastruktūros


Nuo pirmadienio per Rusijos raketų atakas nukentėjo apie 30 proc. Ukrainos energetikos infrastruktūros. Tai interviu televizijos kanalui CNN pareiškė Ukrainos energetikos ministras Hermanas Haluščenka.


Pasak jo, pirmą kartą nuo plataus masto karo pradžios Rusija taip ryžtingai nusitaikė į Ukrainos energetikos infrastruktūrą.


Ministras paaiškino, jog viena iš tokių Kremliaus veiksmų priežasčių yra tai, kad elektros energijos eksportas iš Ukrainos į Europą padeda žemyno šalims išleisti mažiau lėšų perkant rusiškas dujas ir anglis. Anot jo, Ukraina stengiasi kuo greičiau atnaujinti tiekimą iš kitų šaltinių.


H. Haluščenka pažymėjo, kad Ukrainos energetikos sistema vis dar stabili, bet paragino partnerius Vakaruose tiekti šaliai oro gynybos sistemas, kurios padėtų „pridengti“ Ukrainos infrastruktūrą.


NATO vadovas: oro gynyba Ukrainai – „svarbiausias prioritetas“


NATO vadovas Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad Ukrainą remiantys Vakarai siekia suteikti Kyjivui daugiau oro gynybos priemonių, kad apsaugotų nuo raketų, kuriomis Rusija "nesirinkdama" apšaudo visą šalį.


„Spręsime, kaip padidinti paramą Ukrainai, o svarbiausias prioritetas bus stipresnė oro gynyba Ukrainai“, – sakė J. Stoltenbergas, prasidėjus Ukrainos sąjungininkių susitikimui dėl ginklų tiekimo Kyjivui.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>