Kyjivas ir vėl sprogdinamas: rusai pasiuntė dronus kamikadzes (VIDEO)

Kyjivas ir vėl sprogdinamas: rusai pasiuntė dronus kamikadzes (VIDEO)


Praėjus lygiai savaitei po Rusijos smūgių Ukrainos sostinei, pirmadienio rytą Kyjive vėl pasigirdo sprogimai.


Prieš pat du sprogimus, kurie įvyko apie 6.35 ir 6.45 val. ryto (3.35 ir 3.45 val. Grinvičo laiku), sukaukė oro pavojaus sirenos.


Kyjivą pirmadienio rytą atakavo „dronai kamikadzės“, pareiškė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas po to, kai sostinės centriniame Ševčenkos rajone pasigirdo keli sprogimai.



„Rusai mano, kad tai jiems padės, bet tai rodo jų desperaciją“, – sakė jis socialinėje žiniasklaidoje.


Kijevo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad vienas iš sprogimų įvyko sostinės centriniame Ševčenkos rajone.


„Visos tarnybos vyksta į įvykio vietą. Išsamesnė informacija bus pateikta vėliau. Oro pavojus tęsiasi. Likite slėptuvėse!“ – V. Klyčko pranešė socialinėje žiniasklaidoje.


Spalio 10 dieną didžiausia per daug mėnesių Rusijos raketų smūgių banga pasipylė ant Kyjivo ir kitų Ukrainos miestų. Per šias atakas žuvo mažiausiai 19 žmonių, dar 105 buvo sužeisti, kilo tarptautinis pasipiktinimas.


Spalio 11 dieną Maskva smogė vėl, nors ir mažesniu mastu, nukentėjo energetikos įrenginiai Vakarų Ukrainoje, esantys toli nuo fronto.


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad šie smūgiai buvo kerštas už sprogimą, kuris sugadino svarbų tiltą, jungiantį Rusiją su Maskvos aneksuotu Krymo pusiasaliu.


Penktadienį V. Putinas išreiškė pasitenkinimą ir pareiškė, kad „kol kas“ nėra reikalo rengti tolesnių masinių smūgių Ukrainai.


Ukrainos pareigūnai: Kyjivui smogta 4 kartus, nukentėjo gyvenamasis namas


Ukrainos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad per ankstyvą rytą Rusijos surengtą Irano dronų ataką sostinei Kyjivui buvo smogta keturis kartus, buvo apgadintas gyvenamasis namas ir taikytasi į centrinę traukinių stotį.

REKLAMA


„Nuo 9.00 val. ryto (6.00 val. Grinvičo laiku) Kyjive užfiksuoti keturi smūgiai. Buvo smogta gyvenamajam pastatui Ševčenkos rajone. Informacija apie nukentėjusiuosius tikslinama“, – pranešė kariuomenės pareigūnai sostinėje.


Nacionalinių geležinkelių bendrovės vadovas patvirtino, kad buvo įvykdytos atakos „netoli“ sostinės centrinio geležinkelio mazgo.


Rusijos dronų atakos prieš Kyjivą aukų padaugėjo iki trijų


Rusijos dronų atakos prieš Ukrainos sostinę Kyjivą aukų padaugėjo iki trijų.


Kaip praneša „Reuters“, tokį žuvusiųjų skaičių savo „Telegram“ kanale pateikė Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Kyrylas Tymošenka.


Jis pridūrė, kad iš per pirmadienio ataką apgriauto daugiabučio Ševčenkos rajone griuvėsių išgelbėta 19 žmonių.


Gelbėjimo ir paieškos operacija tęsiasi.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)