Prancūzija didins karinių pajėgų dislokavimą Rytų Europoje

Prancūzija didins karinių pajėgų dislokavimą Rytų Europoje


Prancūzija artimiausiomis savaitėmis dislokuos daugiau karių ir įrangos Rumunijoje ir sustiprins savo pajėgas kitose Rytų Europos šalyse, tebesitęsiant karui Ukrainoje, pareiškė gynybos ministras Sebastienas Lecornu.


Prezidento Emmanuelio Macrono sprendimas „sustiprinti mūsų gynybines pozicijas Europos rytiniame flange“ bus priimtas kaip Prancūzijos įsipareigojimas NATO aljansui, Senato komisijai sakė S. Lecornu.


Prancūzija yra atsakinga už NATO operacijas Rumunijoje, kur šiuo metu turi apie 350 karių kartu su Belgijos ir Nyderlandų daliniais.


Lapkritį šis skaičius bus padvigubintas, be to, Prancūzija taip pat atsiųs keliolika šarvuočių ir apie 10 kovinių tankų „Leclerc“, vėliau patikslino karinis šaltinis.


„Taip pat ketiname toliau stiprinti savo gynybines pozicijas Lietuvoje“, papildomai pasitelkdami patruliavimui skirtus „Rafale“ naikintuvus, sakė S. Lecornu.


O Estijoje kitais metais bus dislokuotas lengvųjų pėstininkų dalinys, kurį sudarys apie 100 karių, be jau ten esančių 300 prancūzų karių, sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)