O. Arestovyčius: Ukraina vykdo dvigubą kontrpuolimą

O. Arestovyčius: Ukraina vykdo dvigubą kontrpuolimą


Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjo Oleksijaus Arestovyčiaus, Ukrainos kariuomenė pradėjo du kontrpuolimus prieš Rusijos pozicijas Rytų ir Pietų Ukrainoje.


O. Arestovyčius nepateikė daugiau informacijos apie šių atsakomųjų puolimų vietą, tik sakė, kad tokią informaciją turi atskleisti generalinis štabas.


Dvigubu atsakomuoju puolimu siekiama suvaržyti Rusijos rezervą ir neleisti Rusijos kariuomenei sustiprinti kurią nors vieną fronto dalį kitos sąskaita, sakė jis ir pridūrė, kad Ukrainos kariuomenė iš tiesų smarkiai spaudžia Rusijos pajėgas.


Nors O. Arestovyčiaus komentarų kol kas neįmanoma patikrinti, Rusijos valstybinės televizijos korespondentai pranešė, kad antradienį buvo atakuojamas Balaklijos miestas Rytų Ukrainos Charkivo srityje, atgaunamos vietovės, įskaitant Verbivkos kaimą.


Nors Ukrainos kontrpuolimas Chersono regione šalies pietuose vyksta nuo praėjusios savaitės, Ukrainos kariuomenė pateikė labai mažai informacijos apie jo pažangą, tačiau JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos taip pat nurodo, jog Ukrainos pajėgos šioje srityje juda į priekį.


Prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį susitiko su savo aukščiausiais kariniais vadais aptarti padėties. Per vakarinį vaizdo kreipimąsi jis plačiau nekomentavo kontrpuolimo, bet padėkojo visiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyrams ir moterims už tarnybą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)