Pentagonas: Rusijai sunku verbuoti karius karui Ukrainoje

Pentagonas: Rusijai sunku verbuoti karius karui Ukrainoje


Rusijai sunku verbuoti karius karui Ukrainoje, šalis netgi atsigręžė į kalinimo įstaigas, o daugelis naujų kovotojų yra vyresnio amžiaus, prastesnės formos ir negavę tinkamų apmokymų, pirmadienį pareiškė vienas JAV Pentagono pareigūnas.


Pareigūnas atkreipė dėmesį į Rusijos prezidento Vladimiro Putino praėjusią savaitę pasirašytą dekretą, kuriuo jis įsakė išplėsti šalies ginkluotąsias pajėgas. Pasak pareigūno, Pentagonas mano, kad atitinkamos didelių nuostolių Ukrainoje patyrusios Rusijos „pastangos nebus sėkmingos, nes istoriškai Rusijai nepavykdavo įgyvendinti užsibrėžtų personalo ir bendrų pajėgumų tikslų“.


„Rusija jau mėgina intensyvinti karių verbavimą, – žurnalistams teigė savo tapatybės nepanoręs atskleisti pareigūnas. – Jie tai daro panaikindami viršutinę naujų karių amžiaus ribą ir verbuodami kalinius.“


Anot pareigūno, daugelis šių naujų karių yra „vyresnio amžiaus, netinkami tarnybai ir nėra gavę tinkamų apmokymų“.

REKLAMA


Tad Pentagonas, pareigūno teigimu, daro išvadą, kad toks kariuomenės plėtimas vargu ar padidins šalies kovinius pajėgumus. Negana to, esą prieš karą Rusijos ginkluotosios pajėgos jau buvo 150 tūkst. karių mažesnės, nei buvo užsibrėžta.


Rugpjūčio pradžione JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Colinas Kahlas skaičiavo, kad nuo vasario 24 d. Ukrainoje žuvo ar sužeista 70–80 tūkst. Rusijos karių.


Rusija gavo iš Irano pirmąją partiją dronų, kurie bus naudojami prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas


Rusija įsigijo ir atsigabeno į savo teritoriją pirmąją partiją Irane pagamintų dronų, kurie netrukus bus naudojami prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Tai pranešė televizijos kanalas CNN, remdamasis šaltiniais JAV administracijoje.


Gautomis žiniomis, rusai pasiėmė bepilotes skraidykles iš Irano aviacijos bazės rugpjūčio pradžioje, į Rusiją jos buvo atgabentos mėnesio viduryje. Treniruotis naudoti dronus rusai pradėjo dar praėjusį mėnesį Irane.

REKLAMA


„JAV mano, kad Rusija oficialiai įsigijo ir nugabeno į savo teritoriją dronų „Mohajer-6“, „Shahed-129“ ir „Shahed-191“, - pažymi CNN.


Visų trijų tipų bepilotės skraidyklės gali būti naudojamos žvalgybai ir atakuoti priešą valdomais šaudmenimis.


„JAV įsitikinusios, jog Rusija ketina importuoti šimtus tokių dronų, kurie bus naudojami smūgiams iš oro, elektroniniam karui ir Ukrainos teritorijos apšaudymui“, - teigia CNN.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)