Latvijos parlamentas paskelbė Rusiją terorizmą remiančia valstybe

Latvijos parlamentas paskelbė Rusiją terorizmą remiančia valstybe


Latvijos parlamentarai ketvirtadienį priėmė pareiškimą, skelbiantį Rusiją valstybe terorizmo rėmėja, ir pareiškė, kad jos veiksmai Ukrainoje yra tikslinis Ukrainos žmonių genocidas.


Pareiškime teigiama, kad parlamentas „pripažįsta Rusiją terorizmą remiančia valstybe ir ragina kitas panašiai mąstančias šalis pareikšti tokį patį požiūrį“.


Parlamentarai teigė, kad „Rusijos smurtą prieš civilius, vykdomą siekiant politinių tikslų, laiko terorizmu“. Jie taip pat pasmerkė kasetinių šaudmenų naudojimą „siekiant pasėti baimę ir be atodairos žudyti civilius“.


Rusija „naudoja kančias ir bauginimą kaip įrankius bandydama demoralizuoti Ukrainos žmones ir ginkluotąsias pajėgas bei paralyžiuoti valstybės funkcionavimą, kad okupuotų Ukrainą“, sakoma pareiškime. Parlamentas taip pat paragino Europos Sąjungą nutraukti turistinių vizų išdavimą Rusijos ir Baltarusijos piliečiams ir apskritai sumažinti išduodamų įvažiavimo vizų skaičių.


Parlamentas teigia, kad „Baltarusijos režimas remia ir dalyvauja“ Rusijos invazijoje, tarptautinė bendruomenė raginama taikyti Baltarusijai tokias pačias sankcijas, kokios paskelbtos Rusijai








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)