Lenkijos ambasadorius: prasidėjo naujas karo Ukrainoje etapas

Lenkijos ambasadorius: prasidėjo naujas karo Ukrainoje etapas


Lenkijos ambasadorius Ukrainoje Bartoszas Cichockis mano, kad intensyviais raketų smūgiais Rusija spalio 10 d. pradėjo naują karo Ukrainoje etapą, bet šio karo strateginis tikslas nesikeičia.


Lenkų diplomatas tai pareiškė antradienį interviu radijo stočiai RMF FM.


„Ukrainiečiai nuo pat pradžių suvokia, kad tai nėra karas už to ar kito šalies miesto atplėšimą. Jo tikslas – sunaikinti Ukrainos valstybę, ją parklupdyti, perimti valdžią, paskirti marionetes. Ir tai, kas prasidėjo vakar, yra naujas karo etapas, naujas taktiniu, bet ne strateginiu požiūriu žvelgiant iš ukrainiečių pozicijos“, - sakė B. Cichockis.


Anot ambasadoriaus, reikia rimtai žiūrėti į Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinius grasinimus.


„Tarptautinė bendrija turi jau dabar turi pasiųsti Rusijai aiškų signalą, kad šios linijos negalima peržengti“, - pabrėžė diplomatas.


Ukrainos žvalgyba: rusai jau nugabeno į Baltarusiją 32 dronus kamikadzes iš Irano

Rusijos kariškiai jau nugabeno į Baltarusiją 32 Irane pagamintus dronus kamikadzes „Shahed-136“ ir planuoja iki spalio 14 d. pristatyti dar aštuonias bepilotes skraidykles.

REKLAMA


Tai antradienį pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kuria remiasi „Ukrinform“.


„Į Baltarusiją vežami Irane pagaminti dronai kamikadzės „Shahed-136“ (Rusijos armijoje jie vadinami „Geran-2“). Iki spalio 10 d. į Baltarusijos teritoriją buvo pristatytos 32 tokios bepilotės skraidyklės, iki spalio 14 d. planuojama nugabenti dar aštuonias“, - sakoma pranešime.


Gautomis žiniomis, Baltarusija aprūpina Rusijos armiją materialinėmis techninėmis priemonėmis ir šaudmenimis iš savo sandėlių. Pavyzdžiui, į Kirovskės geležinkelio stotį okupuotame Kryme atriedėjo 12 vagonų geležinkelio sąstatas su 492 tonomis šaudmenų. Ešelonas buvo išsiųstas iš Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 43-iojo raketų ir šaudmenų arsenalo Dobruše (Gomelio sritis).


Artimiausiu metu iš Baltarusijos arsenalų ir bazių į geležinkelio stotis Rusijos Rostovo srityje turėtų pajudėti dar 13 ešelonų su ginkluote ir karine technika (219 platformų) bei šaudmenimis (28 vagonai).


Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, nuo plataus masto karo pradžios Baltarusija jau nusiuntė Rusijos kariuomenei apie 250 vagonų „pagalbos“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>