A. Blinkenas: Ukrainos pajėgos padarė didžiulę pažangą

A. Blinkenas: Ukrainos pajėgos padarė didžiulę pažangą


JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį pareiškė, kad Ukrainos pajėgos pasiekė reikšmingų laimėjimų per kontrpuolimą prieš įsiveržusią Rusijos kariuomenę, nors prognozuoti, kokie bus šių veiksmų rezultatai, dar per anksti.


„Akivaizdžiai matėme reikšmingą ukrainiečių pažangą, ypač šiaurės rytuose, ir tai yra mūsų suteiktos paramos rezultatas, bet pirmiausia tai - nepaprastos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos žmonių drąsos ir atsparumo rezultatas“, – žurnalistams Meksiko mieste sakė A. Blinkenas.


„Dar per anksti tiksliai pasakyti, kuo visa tai baigsis. Rusai Ukrainoje turi labai reikšmingas pajėgas, taip pat įrangą, ginklus ir amuniciją. Jie ir toliau be atrankos ją naudoja ne tik prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, bet, kaip tuo įsitikinome, ir prieš civilius bei civilinę infrastruktūrą“, – pridūrė A. Blinkenas.


Ukraina praneša apie didžiulę sėkmę per žaibišką kontrpuolimą šiaurės rytiniame Charkivo regione ir reikšmingus laimėjimus pietiniame Chersono regione. Prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad šį mėnesį Ukrainos pajėgos iš Rusijos atkovojo 6 tūkst. kvadratinių kilometrų teritorijos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)