V. Zelenskis: Ukraina nuo rugsėjo 1 d. atsikovojo daugiau kaip 1 000 kvadratinių kilometrų teritoriją

V. Zelenskis: Ukraina nuo rugsėjo 1 d. atsikovojo daugiau kaip 1 000 kvadratinių kilometrų teritoriją


Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, nuo rugsėjo 1 dienos atsikovojo daugiau kaip 1 000 kvadratinių kilometrų teritoriją.


Be to, ukrainiečių pajėgos, vykdydamos kontrpuolimą, išlaisvino dešimtis gyvenviečių, sakė V. Zelenskis tradiciniame savo kreipimesi ketvirtadienio vakarą, praneša agentūra „Reuters“.


Ukrainos prezidentas taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos kariai teigia susigrąžinę strategiškai svarbaus rytinio Balaklijos miesto kontrolę.


A. Blinkenas: kovoje su Rusijos pajėgomis Ukraina daro aiškią ir realią pažangą


Ukrainos pajėgos daro aiškią ir realią pažangą mūšio lauke prieš Rusiją, ketvirtadienį per vizitą Kyjive pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, paskelbęs apie naują karinę pagalbą.


„Dar gerokai per anksti, bet matome aiškią ir realią pažangą, ypač rajone aplink Chersoną, taip pat kai kuriuos įdomius įvykius Donbase rytuose“, – žurnalistams sakė A. Blinkenas.


Po dvi valandas trukusio susitikimo su prezidentu Volodymyru Zelenskiu A. Blinkenas sakė įsitikinęs, jog Ukrainos pradėtas atsakomasis puolimas „tikrai veiksmingas“.

REKLAMA


„Didžiuojamės, kad mūsų parama ir tiek daug kitų šalių parama padeda ukrainiečiams daryti tai, ką jie daro – stengiasi išlaisvinti per šią agresiją Rusijos užgrobtą teritoriją“, – sakė A. Blinkenas.


„Galų gale esminis skirtumas yra tas, kad tai - Ukrainos, o ne Rusijos, gimtoji žemė“.


JAV kariuomenės vadas: Maskvai nepavyko įgyvendinti savo strateginių tikslų Ukrainoje


JAV Jungtinio štabo vadų tarybos pirmininkas Markas Milley pareiškė, kad Rusijos invazija į Ukrainą yra karinė nesėkmė, nes Maskvos pajėgos pasiekė tik „menką taktinę sėkmė įvairiose Rytų Ukrainos dalyse“.


„Tačiau kol kas Rusijos strateginiai tikslai sužlugdyti“, – sakė M. Milley Ukrainos rėmėjams, susirinkusiems JAV oro pajėgų bazėje Ramšteine, Vokietijoje. "Taip yra dėl jų nesėkmių. Taip pat ir dėl Ukrainos kariuomenės drąsos, Ukrainos žmonių drąsos ir šalių, kurios šiandien sudaro Kontaktinę grupę, paramos".


M. Milley pabrėžė „realius ir išmatuojamus laimėjimus“, kaip pavyzdį nurodęs tai, kad ukrainiečiai smogė į daugiau nei 400 taikinių.


„Rusijos ryšių linijos ir tiekimo grandinės patiria labai didelių sunkumų. Tai daro tiesioginį poveikį Rusijos gebėjimui planuoti ir išlaikyti kovinę galią. Rusijos štabo vadovavimas ir kontrolė suardyta", - sakė M. Milley ir pridūrė, kad Maskva susiduria su "didžiuliu sunkumu aprūpinti savo pajėgas ir atkurti kovos nuostolius“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)